Germania: un hotel s-a prăbușit, cu turiștii înăuntru

Publicat: 07 aug. 2024, 17:32, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în Internațional , ? cititori
Germania: un hotel s-a prăbușit, cu turiștii înăuntru
Imagine: dreamgeek.ro

Cel puţin două persoane au murit în urma prăbuşirii unui hotel în valea viticolă a râului Moselle, a anunţat, miercuri, poliţia locală. Salvatorii fac eforturi de a elibera ultimele două persoane blocate sub dărâmături. Tragicul eveniment s-a produs în noaptea de marți spre miercuri.

Cadavrul unei femei a fost recuperat de salvatori, care nu au reuşit însă, până acum, să ajungă şi la trupul celei de a doua victime, un bărbat, a declarat şeful operaţiunii de salvare Joerg Teusch. Ambii erau cazați în hotel.

Cinci persoane au fost salvate, niciuna dintre ele cu răni grave, a spus Teusch despre operaţiunea complexă de salvare după ce etajul superior al clădirii s-a prăbuşit.

Cele două persoane încă prinse sub dărâmăturile clădirii, care a fost construită în secolul al XVII-lea şi renovată în anii 1980, prezintă răni grave, dar sunt în legătură cu salvatorii, potrivit poliţiei.

Printre cei salvaţi se află un copil de două luni, care nu a fost rănit, şi părinţii lui, cu care salvatorii au reuşit să stabilească contactul în cursul nopţii.

„Nu am fost niciodată atât de fericit să văd un copil al unui străin”, a spus Teusch, descriind momentul emoţionant când salvatorii l-au extras pe copil de sub dărâmături.

Cauza prăbuşirii hotelului nu este încă cunoscută. Investigaţiile vor începe după încheierea operaţiunii de salvare, a declarat procurorul Peter Fritzen.

Circa 250 de poliţişti, pompieri şi paramedici au fost desfăşuraţi la locul incidentului din oraşul Kroev, o staţiune populară unde se află valea acoperită cu viţă de vie a râului Moselle. Serviciile de urgenţă au folosit o macara şi câini pentru a ajuta la operaţiunea de salvare.

Incidentul s-a produs în timpul sezonului turistic de vară, când tavernele unde se serveşte vin din regiune sunt adesea pline.

Anchetatorii cred că 14 persoane se aflau în hotel când s-a prăbuşit etajul superior, cinci dintre ei scăpând fără niciun fel de răni.

Poliţia a mai menţionat că 21 de persoane din locuinţe de lângă hotel au trebuit, de asemenea, evacuate.