Accident de zbor la Deva. Un planor a fost avariat, dar pilotul a supraviețuit

Publicat: 07 aug. 2024, 20:41, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ACTUALITATE , ? cititori
Accident de zbor la Deva. Un planor a fost avariat, dar pilotul a supraviețuit
Deva: un planor avariat într-o aterizare forțetă

Un accident de zbor s-a produs astăzi, la Deva. Un pilot sportiv a fost rănit în timpul unei aterizări forțate, cu planorul, pe un câmp de la marginea orașului.

„Pompierii detașamentului Deva au intervenit cu autospeciale de intervenție și cu o ambulanță SMURD, iar la fața locului a fost și o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean, pentru o situație de urgență cauzată de prăbușirea unui planor în apropierea municipiului Deva, pe un câmp de lucernă.

Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că pilotul care s-a prăbușit cu planorul se află în stare bună, este conștient și cooperant, dar are fracturi la membrele superioare și este evaluat în acest moment și va fi transportat la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Municipal din Deva”, a transmis Maior Morogan Lucian, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara.

Pilotul zbura cu un planor aparținând Aeroclubului României. La un moment dat, din motive încă necunoscute, a fost nevoit să aterizeze de urgență. În acest scop a ales câmpul de lucernă. Din păcate, aterizarea a fost una dură. Planorul a fost serios avariat.

Din fericire, pilotul a fost mai ferit, alegându-se, din primele date, doar cu fracturi ale mâinilor.

De regulă, planoarele sunt implicate rar în incidente aviatice, datorită modului lor de zbor.