Bogdan Balanișcu a demisionat de la șefia PSD Iași

Publicat: 08 aug. 2024, 21:26, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Bogdan Balanișcu a demisionat de la șefia PSD Iași
Bogdan Balanișcu a demisionat de la șefia PSD Iași

După alegerile locale recente, Partidul Social Democrat (PSD) din Iași trece printr-o serie de schimbări importante la nivelul conducerii. Bogdan Balanișcu, liderul filialei municipale PSD Iași și secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, a decis să demisioneze din funcția de președinte al organizației, în urma unei analize amănunțite a rezultatelor obținute la alegerile locale.

Bogdan Balanișcu se retrage de la conducerea PSD

Anunțul demisiei a fost făcut de Bogdan Balanișcu joi după-amiază, în cadrul unei ședințe a Consiliului Politic Județean al PSD Iași. Decizia sa vine în contextul în care rezultatele alegerilor locale nu au fost pe măsura așteptărilor.

Cu doar 13% din voturi la alegerile pentru Primăria Iași, Balanișcu s-a clasat pe locul al patrulea, un rezultat dezamăgitor pentru un partid cu pretenții la nivel local.

În urma demisiei lui Balanișcu, forurile statutare din PSD Iași au hotărât să demită întregul Birou Permanent al Organizației Municipale Iași, marcând astfel o schimbare profundă în structura de conducere a filialei.

În contextul acestor schimbări, Consiliul Politic Județean l-a desemnat pe Bogdan Cojocaru, președintele filialei județene PSD Iași, să preia conducerea interimară a organizației municipale. Cojocaru, un lider cunoscut și respectat în cadrul partidului, va avea misiunea de a coordona o echipă interimară care va pregăti alegerile pentru noile funcții de conducere din cadrul filialei municipale.

”Îi mulţumesc lui Bogdan Balanişcu pentru activitatea depusă în cadrul organizaţiei. Continuăm procesul de reorganizare a structurii politice social-democrate de la nivelul municipiului Iaşi. Din acest motiv şi urmare a rezultatelor de la alegerile locale, Consiliul Politic Judeţean a decis ca întreaga structură de conducere să fie aleasă prin vot în cadrul Adunării Generale care va avea loc în perioada imediat următoare.

Alături de PSD trebuie să rămână o echipă unită şi puternică la nivelul comunităţii locale. Ne vom preocupa ca în perioada imediat următoare să organizăm alegerile pentru filiala municipală. Avem nevoie de o structură de conducere aleasă statutar care să continue în mod eficient promovarea politicilor social-democrate şi organizarea alegerilor parlamentare şi prezidenţiale”, a declarat Bogdan Cojocaru, preşedintele PSD Iaşi.