Avertismentul SUA către Iran: Consecințe devastatoare pentru un atac împotriva Israelului

Publicat: 09 aug. 2024, 06:12, de Andrei Ceausescu, în Internațional , ? cititori
Avertismentul SUA către Iran: Consecințe devastatoare pentru un atac împotriva Israelului

Statele Unite au avertizat Iranul că guvernul său nou instalat și economia sa ar putea suferi o lovitură devastatoare, dacă va organiza un atac major împotriva Israelului, a relatat joi The Wall Street Journal (WSJ), citând un oficial american anonim.

Potrivit WSJ, oficialul american a declarat: „Statele Unite au transmis mesaje clare Iranului că riscul unei escaladări majore, în cazul unui atac de represalii semnificativ împotriva Israelului, este extrem de ridicat. Există un risc serios de consecințe pentru economia Iranului și pentru stabilitatea guvernului său nou ales, dacă merge pe această cale.”

Mesajul SUA către Teheran a fost conceput ca un avertisment cu privire la riscurile de a provoca un răspuns militar puternic din partea Israelului, conform relatării de la New.ro.

Administrația Biden a desfășurat o campanie intensă pentru a descuraja Iranul, interpușii săi și Israelul să întreprindă acțiuni militare care ar escalada tensiunile în regiune. Marți, secretarul de stat Antony Blinken a declarat că SUA a transmis „acest mesaj direct Iranului”, conform News.ro.

Armata americană a anunțat joi că avioane de luptă stealth F-22 au sosit în Orientul Mijlociu, unde SUA își consolidează prezența militară în contextul represaliilor preconizate împotriva Israelului de către Iran și aliații săi, conform AFP.

Această desfășurare face parte din „schimbarea posturii forțelor americane în regiune” și vizează „să facă față amenințărilor reprezentate de Iran și de grupările pro-iraniene”, a declarat comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (Centcom).