Romașcanu a spus care va fi momentul în care Ciolacu își va anunța candidatura pentru prezidențiale

Publicat: 09 aug. 2024, 11:49, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Romașcanu a spus care va fi momentul în care Ciolacu își va anunța candidatura pentru prezidențiale

Senatorul Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a abordat discuția despre posibila candidatură a liderului PSD la alegerile prezidențiale, subliniind că „Marcel Ciolacu a spus că nu va face un asemenea anunț până nu va discuta cu fiecare președinte de filială în parte”.

Purtătorul de cuvânt al PSD a făcut declarații de presă la sediul partidului vineri.

„Domnul Marcel Ciolacu a spus că nu va face un asemenea anunț până nu va discuta cu fiecare președinte de filială în parte. În general și cel puțin de când dumnealui este președintele partidului, toate deciziile s-au luat în cadrul partidului. În perioada imediat următoare se va lua contact telefonic sau direct cu toți președinții de filiale județene, urmând ca apoi, în funcție de discuțiile respective pe candidatura eventuală a dumnealui, pe lista de conducere cu care se va prezenta la congres, să apară și anunțul dumnealui”, a explicat Lucian Romașcanu. Întrebat dacă acest lucru indică faptul că Marcel Ciolacu va face anunțul pe 22 august, Romașcanu a precizat: „Cel mai târziu pe 22. Probabil că va fi un anunț și mai devreme, în funcție de când se vor desfășura consultările cu colegii noștri”.

Întrebat dacă s-au purtat discuții despre posibilitatea unui candidat independent, purtătorul de cuvânt al PSD a menționat: „Este deschisă ușa, dar mi-e greu să cred că va veni cineva dacă până în acest moment nu a venit”.

Lucian Romașcanu, care este și liderul PSD Buzău, a fost întrebat și despre situația din filiala pe care o conduce.

„N-a venit nimeni indepedent pe la noi pe acolo. Noi am transmis deja o rezoluție de susținere a domnului Ciolacu în poziția de președinte al Partidului Social Democrat”, a adăugat senatorul.