”Practici inumane” la spitalul Sf. Pantelimon! Ce au găsit procurorii la percheziția acasă la una dintre doctorițele inculpate

Publicat: 10 aug. 2024, 09:44, de Andrei Ceausescu, în ACTUALITATE , ? cititori
”Practici inumane” la spitalul Sf. Pantelimon! Ce au găsit procurorii la percheziția acasă la una dintre doctorițele inculpate
acuzații decese ATI Spitalul Sf. Pantelimon

În urma tragicelor evenimente care au avut loc la Spitalul Sf. Pantelimon, unde 14 pacienți au pierit într-un interval de trei zile în luna aprilie, ancheta a scos la lumină un comportament considerat „absolut inuman” de către procurori. Aceștia au subliniat că aceste practici au vizat eliberarea paturilor de la secția de Terapie Intensivă, punând în pericol viețile pacienților, conform Hotnews.

În referatul de arestare înaintat joi judecătorilor, Parchetul de pe lângă Tribunalul București scrie: „cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare la locuinţa inculpatei M a fost descoperit un prospect al substanţei noradrenalină (intitulat «Noradrenalină tartrat Hypericum 2mg/ml concentrat pentru soluţie perfuzabilă»), precum şi două înscrisuri olografe în care sunt menţionaţi o mare parte din pacienţii decedaţi în perioada de început a lunii aprilie (perioadă care a stat la baza formulării sesizării în cauză)”.

Procurorii au descoperit dovezi alarmante: „Curățenie în telefon”, „Ce facem cu resuscitările?! Nu am fost anunțate? Nu ne-am scandalizat/nu am investigat fiind pac. terminali, cu cauză irev. a SC”, „Pentru a ascunde față de familiile pacienților scăderea dozelor de noradrenalină, inculpata M revenea în saloanele pacienților și creștea dozele înainte de vizitele făcute de membrii de familie”.

De asemenea, o asistentă a relatat: „colega sa, infirmiera AG i-a atras atenția că după ce prin rezerva 8 au trecut inculpatele M și PM, rata noradrenalinei pe injectomat a fost redusă de la 20 ml/h la 1 ml/h. Totodată, aceasta a mai arătat că a observat că este modificată și valoarea oxigenului de la ventilator”.

Aceste practici inumane, cum ar fi manipularea dozelor de medicamente și a tratamentului medical, au fost condamnate ferm de procurori, care au subliniat gravitatea faptelor și consecințele tragice: „Este de neconceput ca o persoană, cu atât mai mult un medic, să ia decizia de a pune capăt vieții unei persoane, indiferent de starea de sănătate a persoanei”.

În lumina acestor descoperiri șocante, cele două doctorițe ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon au fost arestate, iar publicul este uluit de atrocitățile care au avut loc în cadrul acestei instituții medicale.