Donald Trump a vorbit despre fostul iubit al Kamalei Harris. Dar a greșit persoana

Publicat: 10 aug. 2024, 10:18, de Cristian Matache, în Internațional , ? cititori
Donald Trump a vorbit despre fostul iubit al Kamalei Harris. Dar a greșit persoana

Donald Trump, cunoscut pentru obiceiul său de a face haz de gafele frecvente ale președintelui Joe Biden, a devenit acum el însuși victimă a unei confuzii care ar putea oferi muniție taberei democratice. Se pare că Trump l-a confundat pe Willie Brown, fostul primar al San Francisco și iubitul Kamalei Harris în anii 1990, cu Jerry Brown, fostul guvernator al Californiei, conform AFP preluat de News.ro.

Într-una dintre digresiile sale obișnuite pline de anecdote, Donald Trump a povestit joi, într-o conferință de presă rară, cum a scăpat de moarte în timpul unei aterizări de urgență a unui elicopter în care se afla cu Willie Brown, pe care pretinde că îl cunoaște „destul de bine” și care i-ar fi spus „lucruri teribile” despre Kamala Harris.

Willie Brown, acum în vârstă de 90 de ani, a reacționat în cotidianul local, spunând: „Dacă aş fi fost într-un elicopter cu Trump, aţi fi ştiut despre asta.” El a adăugat că nu ar fi dorit să fie într-un elicopter cu fostul președinte. Unii susțin că Donald Trump l-ar fi confundat cu Jerry Brown, fostul guvernator al Californiei, cu care a făcut o călătorie cu elicopterul în 2018 către orașul Paradise, devastat de incendii. Jerry Brown a declarat pentru The Washington Post: „A fost o călătorie animată, dar o aterizare sigură,” adăugând că Kamala Harris nu a fost un subiect de discuție la acea vreme. Gavin Newsom, succesorul lui Jerry Brown și participant la zbor, a confirmat aceste declarații. Într-o vizibilă pierdere de imagine și atenție, Donald Trump a convocat joi o conferință de presă – un eveniment rar – pentru a o ataca pe Kamala Harris și a continua să facă afirmații fără bază în realitate.