Cartelul ciobanilor: Ghiță îndeamnă oierii să țină la prețul mieilor (Video)

Publicat: 10 aug. 2024, 17:46, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în Agricultura , ? cititori
Cartelul ciobanilor: Ghiță îndeamnă oierii să țină la prețul mieilor (Video)
Ghiță Ciobanul

Ghiță Ciobanul, pe numele real Gheorghe Dănulețiu, președintele Asociației Profesionale a Ciobanilor (APC), cunoscut din reclamele TV, a transmis un mesaj tuturor oierilor din România. El îndeamnă la unitate pentru susținerea prețului mieilor.

Ghiță Ciobanul cheamă oierii la solidaritate, să fie uniți și să nu vândă mieii sub preț. Acesta le spune oierilor, într-un video postat pe Facebook, care sunt prețurile la kilogramul de miel în viu, din câmp, și la kilogramul de miel în viu, ținut în stabulație.

De asemenea, celebrul Ghiță a comunicat, pe pagina sa de Facebook, faptul că, dacă situația nu se reglează, crescătorii de ovine vor fi nevoiți să ceară Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), să plafoneze prețul la ovine. Ghiță Ciobanul a amintit că există promisiuni ale ministrului Florin Barbu referitoare la această chestiune.

”Dragi colegi, oieritul în România trece prin momente destul de grele, dar să nu uităm că și bunicii noștri, la timpul lor, au trecut și ei prin momente grele. Tocmai de aceea, prin unitate, putem să ținem la preț: să nu dăm mieii din câmp sub 18,5 lei/kg plus ANAF-ul (n.red. – TVA) și mieii de pe stabulație sub 20 de lei/kg plus ANAF-ul.

Dacă nu vom reuși să ajungem la ceea ce ar fi normal pentru sectorul ovin din România și ca să putem rezista în continuare, vom fi nevoiți să apelăm la Ministerul Agriculturii să plafoneze prețul, așa cum ni s-a promis de către domnul ministru. Doamne ajută și să auzim numai de bine!”, a spus Ghiță Ciobanul.

Mesajul video este însoțit și de un text în care arată că deja au plecat către export ovine la prețuri foarte mici.

”Arabii și-au ”aranjat” câteva vapoare, din fermele care au acceptat, din păcate, să le încarce pe pierdere! Tot arabii să ne pună cotația României la loc și să nu mai facă și alte promisiuni clienților din destinație, pe marfa noastră românească, până când nu o văd în curtea fermelor lor, din Constanța!”, a scris Ghiță Ciobanul