„Performanța” vătafului ANSVSA, Alexandru Bociu: 54 de focare de pestă, peste 300.000 de oi moarte, zero măsuri

Publicat: 10 aug. 2024, 16:17, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
„Performanța” vătafului ANSVSA, Alexandru Bociu: 54 de focare de pestă, peste 300.000 de oi moarte, zero măsuri

Pesta micilor rumegătoare se întinde cu o viteză amețitoare în țara noastră, iar dezastrul economic este uriaș, dar, surprinzător, nici până astăzi Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de controversatul președinte Alexandru Bociu, n-a anunțat oficial de unde provine peste, deși șe cunoaște foarte bine acest aspect. În schimb, Alexandru Bociu este mare amator de călătorii exotice pe banii ANSVSA.

PUTEREA a semnalat în urmă cu mai bine de trei săptămâni că niște fermieri din Dobrogea au importat oi bolnave din Spania și le-au exportat, cu complicitatea conducerii ANSVSA, în mai multe țări din zona arabă și Maroc (Scandal uriaș. Câțiva fermieri din Dobrogea au importat oi bolnave din Spania și le-au exportat în Maroc).

Ucraina și China au interzis importul de ovine din România

Din păcate, conducerea ANSVSA în frunte cu președintele Alexandru Bociu, n-au luat nicio măsură și nici n-a comunicat cine sunt cei care au importat oile bolnave din Spania. Între timp, numărul focarelor de pestă a micilor rumegătoarea ajuns la 54 soldate cu sacrificarea și îngroparea a peste 300.000 de oi. Mai mult, Ucraina a interzis recent importul de oi și capre din România ca urmare a detectării unor cazuri de infecție cu pesta rumegătoarelor mici (PRM) în România, iar China a impus interdicții similare privind importurile de ovine și caprine din România și Grecia, ca măsură de prevenire a răspândirii pestei rumegătoarelor mici.

Tăcerea suspectă a lui Bociu și coincidențele de la Tulcea 

Surprinzător este faptul că ANSVSA, în frunte cu vătaful Alexandru Bociu, nu a comunicat sursa care a infectat efectivele de ovine din România, iar boala denumită pesta micilor rumegătoare nu a fost declarată în țara noastră, dar oile mor pe capete, ajungându-se la sacrificarea a peste 300.000 de capete. Însă, întâmplător sau nu, gripa aviară, pesta porcină africană și pesta micilor rumegătoare a fost confirmată, de fiecare dată, prima oară în județul Tulcea? Să fie doar o simplă coincidență?

Alexandru Bociu, turistul de lux de la ANSVSA

În tot scandalul pestei micilor rumegătoare, un lucru este cert: președintele ANSVSA, Alexandru Bociu, își vede nestingherit de deplasările externe. Potrivit informațiilor noastre, vătaful ANSVSA a „tocat” până acum circa 100.000 de euro pe deplasări în Maroc, Qatar, China, Azerbaidjan, Vietnam și Turcia. Dar, între timp comerțul intracomunitar de ovine și caprine a fost blocat de ANSVSA fără niciun motiv și nu s-a făcut niciun demers pentru deblocarea situației