Medicul Răzvan Jitianu, nou manager interimar de la spitalul Sf. Pantelimon

Publicat: 11 aug. 2024, 10:34, de Andrei Ceausescu, în ACTUALITATE , ? cititori
Medicul Răzvan Jitianu, nou manager interimar de la spitalul Sf. Pantelimon

Noul manager interimar al Spitalului „Sf. Pantelimon”, medicul Răzvan Jitianu, va prelua funcția de conducere începând de luni, 12 august 2024.

Jitianu, medic primar în chirurgie generală și coordonator al Blocului Operator Central de la Spitalul „Sf. Pantelimon”, a fost numit în urma demisiei medicului Bogdan Socea din funcția de manager al unității medicale. Această demisie a avut loc în contextul scandalului legat de decesele suspecte de la secția de Terapie Intensivă. Socea și-a anunțat demisia vineri, 9 august, menționând că decizia sa vine în urma unei solicitări din partea ministrului sănătății, Alexandru Rafila, și a prim-ministrului.

„În lumina solicitării domnului ministru al sănătății, Alexandru Rafila, a primului-ministru și a circumstanțelor recente, îmi prezint demisia din funcția de manager al Spitalului Clinic de Urgență «Sf. Pantelimon» București, pentru a sprijini eforturile comune de restabilire a încrederii publicului în această instituție”, a transmis Bogdan Socea, într-o postare pe Facebook.
Miercuri, ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, a solicitat demisia conducerii Spitalului „Sf. Pantelimon”, „în urma unor deficienţe grave în funcţionarea unităţii şi a pierderii încrederii publice”, după ce 17 pacienţi internaţi la Terapie Intensivă au murit în doar patru zile.