Cine este sportiva care a luat aurul olimpic la bachet. Al optulea titlu consecutiv

Publicat: 11 aug. 2024, 21:40, de Corina Oprea, în SPORT , ? cititori
Cine este sportiva care a luat aurul olimpic la bachet. Al optulea titlu consecutiv
Cine este sportiva care a luat aurul olimpic la bachet. Al optulea titlu consecutiv

Sabrina Ionescu, sportiva americană, cu părinți români, a devenit campioană olimpică la baschet feminin, după ce echipa de baschet feminin a Statelor Unite a triumfat într-un mod spectaculos la finala turneului olimpic de la Paris, câștigând cu scorul strâns de 67-66 împotriva echipei Franței.

Această victorie nu doar că le-a adus cel de-al optulea titlu olimpic consecutiv, dar a și confirmat poziția de lider a SUA în clasamentul general pe medalii la Jocurile Olimpice, depășind China la numărul total de medalii de aur.

Meciul a fost unul extrem de echilibrat, în special în a doua sa parte. În primul sfert, americancele au reușit să se distanțeze cu un avans de șase puncte, încheind cu 15-9. Cu toate acestea, echipa Franței a revenit puternic în al doilea sfert, egalând scorul la pauză, 25-25.

Luptă grea pentru echipa din care face parte Sabrina Ionescu

Lupta a continuat la fel de intens și în al treilea sfert, cu SUA păstrând un avantaj minim de două puncte (45-43) înainte de a intra în ultimele zece minute ale jocului.

Finalul meciului a fost dramatic. Cu doar 11 secunde înainte de sfârșitul partidei, SUA conducea cu 65-61, dar Gabby Williams, o jucătoare de origine americană din echipa Franței, a redus diferența la un singur punct printr-un coș de trei puncte. În urma acestei reușite, ea a faultat imediat, oferindu-le americancelor șansa de a mări din nou avansul.

Kahleah Copper a transformat ambele aruncări libere, ducând scorul la 67-64. În ciuda unui coș rapid de două puncte marcat de Williams în ultima secundă, Franța nu a reușit să egaleze, iar meciul s-a încheiat cu 67-66 în favoarea SUA.

Vezi și: România a încheiat participarea la Jocurile Olimpice. Sportivii au obținut trei medalii de aur, patru de argint şi două de bronz

A’ja Wilson a fost liderul echipei americane, acumulând 21 de puncte și 13 recuperări, fiind urmată de Copper și Kelsey Plum, fiecare cu câte 12 puncte. Sabrina Ionescu, jucătoarea de origine română din echipa Statelor Unite, a jucat aproape 10 minute, contribuind cu două recuperări, deși nu a reușit să înscrie.

De cealaltă parte, Gabby Williams a fost principala marcatoare a echipei Franței, cu 19 puncte și 7 recuperări, oferind o performanță impresionantă în fața propriilor suporteri.

Medaliile de bronz au fost câștigate de Australia, care a reușit să învingă Belgia, campioana europeană, cu scorul de 85-81 în finala mică.