Operațiunea DIICOT la UNTOLD: Cocaină, grinder și plicuri ziplock ascunse într-un autoturism

Publicat: 12 aug. 2024, 17:21, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Operațiunea DIICOT la UNTOLD: Cocaină, grinder și plicuri ziplock ascunse într-un autoturism

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, în colaborare cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial Cluj, au reținut o persoană suspectată de implicare în operațiuni ilegale cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv și deținere de droguri de mare risc, fără drept, destinate consumului propriu.

În data de 10 august, suspectul a fost prins în flagrant delict în Cluj-Napoca, având asupra sa aproximativ 70 de grame de substanță psihoactivă 2MMC, ascunsă în autoturismul cu care se deplasa, intenționând să o comercializeze. În timpul percheziției, polițiștii au mai găsit cocaină, un grinder, un cântar electronic și plicuri ziplock, indicând pregătirea acestora pentru distribuție.

La data de 11 august, autoritățile au efectuat o percheziție domiciliară la locuința suspectului, descoperind mai multe plicuri cu substanță cristalină, obiecte purtând urme de substanță, sume de bani în lei și euro, precum și alte probe relevante. Există suspiciuni că substanțele urmau să fie distribuite în timpul unui festival de muzică ce se desfășura în municipiu.

În aceeași zi, suspectul a fost reținut de procurorii D.I.I.C.O.T. pentru 24 de ore, iar ulterior, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Această acțiune face parte din măsurile stricte adoptate de Ministerul Afacerilor Interne pentru a asigura desfășurarea festivalurilor de muzică din Cluj-Napoca fără incidente legate de consumul și traficul de droguri.

Autoritățile subliniază că, pe întreg parcursul procesului penal, persoana cercetată beneficiază de toate drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, inclusiv de prezumția de nevinovăție.