Amenințări cu moartea împotriva doctoriței care a dezvăluit abuzurile de la Spitalul Sf. Pantelimon

Publicat: 12 aug. 2024, 20:32, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Amenințări cu moartea împotriva doctoriței care a dezvăluit abuzurile de la Spitalul Sf. Pantelimon

O fostă doctoriță de la Spitalul Sf. Pantelimon a fost amenințată cu moartea după ce a dezvăluit public abuzurile și neregulile grave din secția de Terapie Intensivă (ATI), relatează Antena 3 CNN. Medicul a depus o plângere penală, susținând că a fost ținta unei campanii de denigrare și hărțuire orchestrată de conducerea spitalului, care o acuză că ar fi înregistrat asistentele discutând despre reducerea dozelor de noradrenalină pentru pacienți.

Medicul a declarat că presiunea asupra personalului era imensă din cauza supraaglomerării secției de Terapie Intensivă, iar conducerea spitalului ar fi exercitat presiuni pentru eliberarea locurilor. „Îmi amintesc momentul în care secția de Terapie Intensivă era supraîncărcată, iar jos, în UPU, nu mai aveam locuri libere pentru cei care se degradau de pe secția medicală”, a explicat ea.

După dezvăluirile făcute, medicul a primit amenințări de pe conturi false de Facebook, în care i se spunea că va fi otrăvită și i se sugera să plece din țară, în special în țările nordice.

Aceste incidente ridică semne de întrebare grave cu privire la condițiile din spitalele românești și la modul în care sunt gestionate situațiile de criză, în special când este vorba de integritatea și siguranța celor care îndrăznesc să expună adevărul.