Ryanair impune noi reguli de îmbarcare: Biletele digitale nu mai sunt acceptate în trei destinații de vacanță

Publicat: 14 aug. 2024, 08:46, de Vlad Stefan Orjan, în Transporturi , ? cititori
Ryanair impune noi reguli de îmbarcare: Biletele digitale nu mai sunt acceptate în trei destinații de vacanță
Marian Lockhart Boeing Photography

Compania aeriană low-cost Ryanair a anunțat că, din cauza constrângerilor de pe anumite aeroporturi, nu va mai accepta bilete în format digital pentru zborurile către trei destinații de vacanță populare: Turcia, Maroc și Albania. Pasagerii care călătoresc către aceste destinații vor fi obligați să prezinte biletele de îmbarcare în format fizic.

Decizia afectează zborurile operate de pe toate aeroporturile din Turcia și Maroc, precum și din capitala Albaniei, Tirana. Ryanair a comunicat că pasagerii care și-au rezervat deja zboruri au fost notificați despre această schimbare și sunt sfătuiți să își printeze biletele după efectuarea check-in-ului online.

Cei care nu vor respecta această nouă regulă riscă să fie taxați suplimentar la aeroport. Pasagerii care nu vor avea biletul tipărit vor fi nevoiți să achite o taxă de 20 de euro, iar cei care nu au efectuat check-in-ul online ar putea plăti până la 55 de euro, sumă care poate depăși chiar și costul biletului de avion.

Această măsură vine în contextul dificultăților operaționale de pe aeroporturile respective, care nu sunt echipate să proceseze biletele de îmbarcare digitale. Ryanair continuă să accepte bilete digitale pe majoritatea celorlalte aeroporturi din rețeaua sa.