Acţiunile Hidroelectrica scad semnificativ la bursă, pe o piaţă în uşoară creştere

Publicat: 14 aug. 2024, 12:50, de Ady Ivașcu, în ECONOMIE , ? cititori
Acţiunile Hidroelectrica scad semnificativ la bursă, pe o piaţă în uşoară creştere

Acţiunile Hidroelectrica au scăzut semnificativ marţi în deschiderea bursei şi înregistrau o corecţie a cotaţiilor de 2,46% după prima oră de la debutul tranzacţiilor, în timp ce indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, era în creştere uşoară, cu 0,17%.

Cu o zi în urmă, Hidroelectrica, una dintre acţiunile vedetă de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a raportat o scădere a profitului net de 32% în primele şase luni ale anului în curs.

În prima oră de la deschidere, tranzacţiile la BVB totalizau 3 milioane de euro (15 milioane lei), din care transferurile de acţiuni însumau 2,58 milioane euro.

Cele mai mari tranzacţii au fost realizate cu acţiunile Hidroelectrica – 5,58 milioane lei, după anunţarea rezultatului financiar în scădere vânzătorii încercând să-şi marcheze profiturile pe o acţiune care a adus un randament foarte bun şi a fost unul dintre motoarele evoluţiei sepctaculoase a bursei locale în prima jumătate a acestui an.

Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale cotaţiilor acţiunilor le înregistrau Şantierul Naval Orşova (+5,3%), Electromagnetica (+4,76%) şi Infinity Capital Investments  (+3,03%).

Corecţii severe de preţ sufereau acţiunile Rompetrol Rafinare (-4,29%) şi Romcarbon (-3,03%).