Miliardarul Musk l-a insultat pe comisarul Breton cu o memă provocatoare

Publicat: 15 aug. 2024, 10:38, de Andrei Ceausescu, în Internațional , ? cititori
Miliardarul Musk l-a insultat pe comisarul Breton cu o memă provocatoare

Thierry Breton a adresat o scrisoare deschisă către Elon Musk, îndemnându-l să restricționeze distribuirea „de conținuturi care promovează ura, haosul, încitarea la violență sau anumite forme de dezinformare”.

Răspunsul miliardarului american la amintirea legii a fost printr-o memă referitoare la filmul „Thunder in the Tropics” din 2008, în care Tom Cruise apare machiat, strigând „Take a big step back and literally fuck your own face!”. Elon Musk a adăugat că ar fi vrut să răspundă cu acea memă, dar că nu ar face niciodată ceva atât de nepoliticos și iresponsabil.

Linda Yaccarino, directorul executiv al platformei X (fostul Twitter), a reacționat la scrisoarea lui Breton, acuzând Bruxelles-ul de o anumită ingerință și indicând că este „o încercare fără precedent de a extinde la activitățile politice din Statele Unite o lege care trebuie să se aplice în Europa”. Ea a subliniat că inițiativa comisarului european este o insultă pentru europeni, sugerând că aceștia ar fi „incapabili să asculte o conversație și să tragă propriile concluzii”.

Scrisoarea lui Breton a stârnit controverse și în înaltele instituții europene, deși Comisia Europeană nu a avizat niciodată această inițiativă. „Momentul și formularea scrisorii nu au fost nici coordonate, nici convenite cu președintele sau comisarii”, a declarat instituția.

Cu toate acestea, încă de acum un an a fost inițiată o anchetă privind conformitatea platformei cu legislația Uniunii Europene referitoare la serviciile digitale, adoptată în 2022. „Ancheta privind distribuirea de conținut ilegal și manipularea informațiilor este în curs, iar toate activitățile de pe platformă alimentează acest proces de evaluare”, a transmis Comisia.