Casele de brokeraj mizează pe acțiuni AROBS la Bursa de Valori București
BRK Financial Group (simbol bursier BRK), singurul broker de acţiuni listat la Bursa de Valori Bucureşti, consideră că Arobs Transilvania Software (simbol BVB: AROBS), cea mai importantă companie din sectorul IT listată la BVB, este în acelaşi timp cea mai subapreciată, subperformând indicele BET cu 10,5% în acest an.
BRK acordă acţiunilor AROBS un rating de cumpărare şi un preţ ţintă în creştere cu 32% faţă de cotaţia din piaţă. Acţiunile se tranzacţionează în prezent la un forward PE de 17,2, la jumătate faţă de media companiilor similare, potrivit rapoartelor listate la BVB.
„Compania aproape şi-a dublat afacerile, în ultimii trei ani, şi oferă produse software pentru domeniile automotive, aerospaţial, medical, maritim, dar şi IoT şi FinTech în peste 15 ţări din Europa, Asia şi America“, scriu analiştii BRK.
Astfel, BRK evaluează compania la un preţ de 1,16 lei pe acţiune, cu 32% peste preţul pieţei, ca medie dintre evaluarea DCF (+12,9%) şi multiplii (+50,9%) şi se aşteaptă la o îmbunătăţire semnificativă a marjelor, cu un CAGR pe cinci ani de 13,2% pe venituri şi de 27,1% pe EBITDA.
„Arobs se tranzacţionează în prezent la un contract forward PE de 17,2 (EPS1 2024e), la jumătate faţă de media companiilor similare, destul de modest pentru o companie din sectorul IT, având în vedere că unele companii software din Polonia se tranzacţionează la PE de 40”, subliniază brokerii.
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis miercuri cu scăderi pe majoritatea indicilor, iar indicele principal BET, care cuprinde cele mai tranzacţionate 20 de companii listate pe Piaţa Reglementată, a înregistrat o depreciere de 0,21%, până la 18.019,21 puncte.
Deşi bursele europene principale au crescut, BVB a fost trasă în jos de evoluţia companiilor din sectorul energiei
Deşi principalele burse europene au crescut miercuri, investitorii salutând publicarea unor date macroeconomice bune, Bursa de la Bucureşti a fost trasă în jos de evoluţia acţiunilor companiilor din sectorul energiei care au suferit corecţii după publicarea rezultatelor financiare pe primul semestru.
Acţiunile Hidroelectrica au scăzut cu 0,79%, Electrica – minus 1,6% şi Nuclearelectrica – minus 2,1%.
Valoarea tranzacţiilor s-a cifrat la 51,195 milioane lei (10,288 milioane euro).
Cele mai lichide titluri au fost acţiunile Hidroelectrica, cu tranzacţii de 10,665 milioane de lei, urmate de acţiunile Banca Transilvania – 9,549 milioane de lei şi OMV Petrom – 2,968 milioane de lei.
Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile SIF Hoteluri (+5,41%), Roca Industry Holdingrock1 (+4,62%) şi Infinity Capital Investments (+2,53%).
Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de acţiunile Energopetrol (-12,03%), Prebet (-5,49%) şi Carbochim (-4,85%).
Acțiunile europene au închis în creștere miercuri.
Indicele pan-european Stoxx 600 a urcat cu 0,49%. FTSE 100 din Marea Britanie a câștigat 0,56%, DAX al Germaniei a terminat în creștere cu 0,41%, iar CAC 40 al Franței a sărit 0,79%, în timp ce SMI din Elveția a crescut cu 1,2%.
Printre alte piețe din Europa, Austria, Finlanda, Grecia, Islanda, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania și Suedia au închis în creștere.