Ambasadorul Pakistanului, Zafar Iqbal, și-a încheiat misiunea diplomatică în România

Publicat: 15 aug. 2024, 21:44, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Exclusiv
Ambasadorul Pakistanului, Zafar Iqbal, și-a încheiat misiunea diplomatică în România

Ambasada Pakistanului la București a organizat un eveniment de rămas bun în onoarea ambasadorului Zafar Iqbal, care își încheie mandatul după peste patru ani de activitate diplomatică în România. Cu ocazia plecării sale, ambasada a transmis cele mai bune urări pentru următoarea sa misiune la Ambasada Pakistanului din Kuweit.

Într-un mesaj emoționant, Zafar Iqbal s-a adresat atât prietenilor săi români, cât și comunității pakistaneze din România: „Dragi prieteni români și colegii mei pakistanezi care trăiesc în România! După ce am servit funcția de ambasador al Pakistanului în România timp de peste patru ani, mă mut în Kuweit pentru a-mi asuma responsabilitățile la următorul loc de datorie. Nu-mi iau rămas bun de la voi. Spun doar ‘La revedere’! România mi s-a părut una dintre cele mai frumoase țări, cu oameni primitori și calzi, binecuvântați cu tot ce are natura de oferit.”

Ambasadorul a subliniat legăturile puternice și prieteniile pe care le-a format în România, exprimându-și recunoștința pentru experiențele trăite și amintirile adunate. El a declarat că o parte din el va rămâne întotdeauna legată de România și că va păstra relațiile bilaterale între cele două țări o prioritate în toate eforturile sale viitoare.

În încheiere, Zafar Iqbal a promis că România va rămâne aproape de inima sa, asigurând că va continua să promoveze interesele comune ale ambelor popoare și să consolideze prietenia româno-pakistaneză.

Ziarul Puterea a prezentat pe larg într-un interviu EXCLUSIV detalii despre activitatea sa diplomatică în România și despre sentimentul său aparte față de cultura și obiceiurile tradiționale românești. Citește aici: Pakistanezul adoptat de români! Este mai român decât mulți alții!