Tânăr îmbrăcat în jandarm, descoperit la un eveniment dedicat gimnastei Ana Maria Bărbosu. Avea chiar și o armă

Publicat: 16 aug. 2024, 07:52, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Tânăr îmbrăcat în jandarm, descoperit la un eveniment dedicat gimnastei Ana Maria Bărbosu. Avea chiar și o armă
Tânăr îmbrăcat în jandarm, descoperit la un eveniment dedicat gimnastei Ana Maria Bărbosu. Avea chiar și o armă

Un incident neobișnuit a avut loc în Focșani, în timpul unui eveniment public dedicat gimnastei Ana Maria Bărbosu, unde un tânăr de 22 de ani din județul Ilfov a fost prins purtând uniformă de jandarm și având asupra sa un pistol de tip airsoft.

Era îmbrăcat ilegal în jandarm

Jandarmeria Română a detaliat circumstanțele în care tânărul a fost identificat. Un echipaj din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil Focșani, aflat în exercițiul atribuțiilor de serviciu în Piața Unirii, a observat un bărbat îmbrăcat într-o uniformă care purta însemnele „Jandarmeria” și având asupra sa un pistol.

După verificări, s-a constatat că arma era de tip airsoft, iar tânărul nu avea dreptul legal de a purta uniforma și nici de a deține o astfel de armă la adunări publice.

Tânărul și-a justificat acțiunile explicând că este fascinat de meseria de jandarm și a dorit să experimenteze ce înseamnă să fie parte din această forță de ordine. Această declarație, însă, nu a fost suficientă pentru a-l scuti de consecințe, întrucât autoritățile au întocmit actele de sesizare în conformitate cu articolul 372, litera b) din Codul Penal, care se referă la portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

După reținerea sa, tânărul a fost condus la sediul Poliției pentru continuarea investigațiilor, iar pistolul de airsoft a fost confiscat. Autoritățile subliniază importanța respectării legii și a regulilor stricte privind utilizarea uniformelor și a armelor, chiar și a celor neletale, pentru a evita astfel de situații care ar putea genera confuzie sau panică în rândul publicului.

„Echipajul din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil Focşani, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu la o adunare publică avizată, în Piaţa Unirii din Municipiul Focşani, a identificat un bărbat purtând obiecte vestimentare cu însemnele ‘Jandarmeria’ şi având asupra sa un pistol care, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că este de tip airsoft.

S-a procedat la interceptarea şi legitimarea persoanei în cauză, stabilindu-se faptul că acesta nu avea dreptul de a purta uniforma şi nici de a deţine arme neletale la adunările publice”, a precizat IJJ Vrancea.