Ucraina trimite ajutoare civililor ruși din regiunea Kursk, după ce a preluat controlul asupra a 82 de așezări

Publicat: 17 aug. 2024, 16:02, de Vlad Stefan Orjan, în Internațional , ? cititori
Ucraina trimite ajutoare civililor ruși din regiunea Kursk, după ce a preluat controlul asupra a 82 de așezări

După ce a preluat controlul asupra a 82 de așezări din regiunea Kursk, Ucraina a început să trimită ajutoare umanitare locuitorilor din aceste zone, în special persoanelor în vârstă, celor cu handicap și familiilor cu copii. Ministerul de Interne ucrainean a anunțat că au fost înființate unități de depozitare în partea de nord a regiunii Sumy, la granița cu Rusia, pentru a păstra și distribui ajutoarele necesare.

„Cetățenii abandonați de Rusia sunt în mare parte persoane în vârstă, persoane cu handicap și familii cu copii”, a declarat ministrul de interne ucrainean, Ihor Klymenko, pe Telegram. „Ei au nevoie de hrană, apă și medicamente”, a adăugat acesta.

În cadrul unei vizite în regiunea Sumy, Klymenko a anunțat că aproximativ 150 de pachete cu alimente au fost deja trimise civililor din zona controlată de Ucraina în regiunea Kursk. De asemenea, oficialii de la Kiev au exprimat intenția de a crea coridoare de evacuare pentru civili și de a facilita accesul misiunilor umanitare internaționale în regiunea ocupată.

Această acțiune vine în contextul lansării unui atac transfrontalier de către Ucraina pe 6 august, care a dus la preluarea controlului asupra a numeroase localități din regiunea Kursk, aflată la granița de vest a Rusiei.