Președintele Franței, omagiu ,,monumentului francez” Alain Delon

Publicat: 18 aug. 2024, 16:10, de George Andrei, în ACTUALITATE , ? cititori
Președintele Franței, omagiu ,,monumentului francez” Alain Delon

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a adus, duminică, un omagiu lui Alain Delon, pe care l-a numit ”monumentul francez”, salutând ”rolurile legendare” ale unui actor care ”a făcut oamenii să viseze”, transmite AFP.

”Mr. Klein şi Rocco, Ghepardul şi Samuraiul, Alain Delon a dat viaţă unor roluri legendare şi a făcut oamenii să viseze. Şi-a împrumutat chipul de neuitat pentru a ne bulversa vieţile”, a scris pe platforma X preşedintele francez. ”Melancolic, popular, secret, a fost mai mult decât un star: un monument francez”, a adăugat preşedintele.

”Balul s-a terminat. Tancredi merge să danseze cu stelele…”, a reacţionat, într-un mesaj trimis AFP, actriţa italiană Claudia Cardinale la aflarea veştii dispariţiei lui Alain Delon, alături de care a jucat în filmul ”Ghepardul”.

Evocându-l pe Tancredi, personajul interpretat de Alain Delon în ”Ghepardul” (1963), film-cult în regia lui Luchino Visconti, Claudia Cardinale a adăugat: ”Mi se cere să exprim în cuvinte… dar tristeţea este mult prea intensă. Mă alătur durerii copiilor lui, apropiaţilor, fanilor…”.

”Per sempre tua (A ta pentru totdeauna), Angelica”, a încheiat Claudia Cardinale, semnând cu numele personajului interpretat în acest film, recompensat cu Palme d’or la Festivalul de la Cannes.

Decesul actorului, la 88 de ani, a fost anunţat duminică de cei trei copii ai acestuia într-un comunicat comun. ”Alain Fabien, Anouchka, Anthony, precum şi Loubo (câinele său), anunţă cu imensă tristeţe moartea tatălui lor. S-a stins în pace în locuinţa din Douchy, înconjurat de cei trei copii şi de apropiaţi”, se spunea în comunicat.

Actorul, care suferea de limfom, a decedat în jurul orei 3:00, a precizat unul din fiii lui, Anthony, pentru AFP.

”Alain Delon nu mai este. Credeam că este nemuritor şi că că are mai multe vieţi”, a scris pe platforma X Rachida Dati, ministru demisionar al Culturii, care a mai spus că ”Franţa a rămas orfană de cea mai frumoasă întrupare a sa pe ecran”.