Așa-zisul ”prinț Paul” se plânge în presa din Malta: ”Este deranjant să te trezești într-o închisoare”

Publicat: 19 aug. 2024, 13:33, de Andrei Ceausescu, în ACTUALITATE , ? cititori
Așa-zisul ”prinț Paul” se plânge în presa din Malta: ”Este deranjant să te trezești într-o închisoare”

Paul-Philippe al României, cunoscut publicului drept „Prințul Paul”, a oferit detalii inedite despre perioada petrecută în detenție în Malta. După ce a fost arestat în timp ce participa la o conferință, fostul pretendent la tronul României a fost eliberat, autoritățile malteze refuzând să-l extradeze în România pentru a-și executa pedeapsa pentru corupție.

Într-un interviu acordat presei străine, „Prințul Paul” a descris condițiile din închisoare ca fiind „destul de corecte”, recunoscând totodată că nu este obișnuit cu astfel de experiențe.

„Nu a fost prea rău. Oamenii au fost cumsecade, destul de corecți cu mine… dar este deranjant să ajungi într-un loc frumos precum Malta și să te trezești într-o închisoare”, a spus el. Detaliile despre cazul lui „apăruseră la televizor, așa că toată lumea părea să știe cine sunt… (…) acesta a fost norocul. Nu sunt obișnuit să fiu arestat. Când vii în Malta pentru un eveniment important în care devii mare maestru și invitatul de onoare și ești abordat de patru persoane care spun că ești arestat nu prea e plăcut”, a spus Paul de România, pentru Times of Malta..

„Prințul Paul” a fost condamnat în România la aproape 3 ani și jumătate de închisoare pentru corupție legată de restituirea ilegală a unor bunuri imobiliare. După ce a fugit din țară, a fost reținut în Franța, însă a fost eliberat și a reușit să ajungă în Malta.

Decizia autorităților malteze de a nu-l extrada a stârnit nemulțumire în România. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a solicitat premierului să intervină diplomatic în acest caz.