Deputatul Ungureanu: Plângere penală pe numele ministrului Rafila

Publicat: 19 aug. 2024, 15:34, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
Deputatul Ungureanu: Plângere penală pe numele ministrului Rafila
deputatul Emanuel Ungureanu plângere penală ministrul Sănătății

Emanuel Ungureanu, deputat USR, a depus, luni, o plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele ministrului Sănătății și a doi membri ce fac parte din Corpul de control al ministrului.

Noua plângere a deputatului USR a fost depusă în legătură directă cu ancheta în derulare  de la Spitalul ”Sfântul Pantelimon”.

”Sunt doi funcționari care, cu neglijență și comițând fapta de abuz în serviciu, au refuzat, practic, să facă un control conform Legii 95, a unei Hotărâri de Guvern și a modului în care este reglementată activitatea acestui Corp de control pe mai multe ordine de ministru.

Domnul Rafila se face vinovat de abuz în serviciu și de neglijență în serviciu. Sunt fapte foarte grave, care au atentat și atentează în continuare la siguranța pacienților din Spitalul Sfântul Pantelimon”, a declarat deputatul Ungureanu.

Se știe că, în luna aprilie, ministrul Sănătății anunța că trimite Corpul de control la acest spital, după ce au apărut informații că în secția ATI a acestei unități medicale au murit 20 de pacienți din cauza administrării incorecte a unui medicament.

Corpul de control al ministrului Sănătății se ”va implica în verificarea acestor acuzații grave legate de siguranța pacienților, preciza într-un comunicat Ministerul Sănătății, la data de 11 aprilie.

În același comunicat se mai preciza că, ”fiind vorba de o activitate profesională medicală, s-a solicitat sprijinul Colegiului Medicilor din Municipiul București, iar concluziile, dacă se impun, vor fi înaintate și altor instituții abilitate”.