PNL: „Peste 90.000 de pensionari vor ieși din categoria pensiei minime”

Publicat: 19 aug. 2024, 16:29, de Magda Marincovici, în POLITICĂ , ? cititori
PNL: „Peste 90.000 de pensionari vor ieși din categoria pensiei minime”
PSD despre dezinformarea legată de pensii

Partidul Naţional Liberal (PNL) anunţă că pensiile vor crește în medie cu 27% și peste 90.000 de pensionari vor ieşi din categoria pensiei minime.

„Pensiile vor creşte în medie cu 27%, începând din această toamnă! Peste 3,8 milioane de seniori, adică 82% din total, vor beneficia de majorări datorită noii Legi a pensiilor – o reformă liberală care răsplătește munca și contributivitatea fiecăruia. Nicio pensie nu va scădea, iar deciziile de recalculare vor fi distribuite până la sfârșitul lunii august. Totodată, peste 90.000 de pensionari vor ieși din categoria pensiei minime”, transmite PNL pe Facebook.

De asemenea, PNL mai precizează că „nicio pensie nu va scădea, iar deciziile de recalculare vor fi distribuite până la sfârşitul lunii august”.

Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a menționat că prin această recalculare  nu s-a urmărit mărirea tuturor pensiilor. ”… noi ne-am propus să eliminăm inechităţile din sistem şi eliminarea inechităţilor înseamnă ca cei care au fost dezavantajaţi în cursul pensionării să li se facă dreptate, iar care au avut beneficii, în timpul pensionărilor, eventual dacă rămân cu un cuantum mai mic, să rămână cu pensia în plată, nicidecum să le scadă pensiile”, a precizat acesta.