Alain Delon, înmormântat lângă cei 35 de câini ai săi

Publicat: 19 aug. 2024, 19:23, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
Alain Delon, înmormântat lângă cei 35 de câini ai săi
alain delon câinii înmormântare

Alain Delon va fi înmormântat la mijlocul acestei săptămâni la Douchy (Loiret), unde a trăit aproape o jumătate de secol, alături de cei 35 de câini ai săi.  

Înainte de deces, marele actor a făcut demersuri pentru a fi înmormântat pe proprietatea sa privată.  Conform dorinței actorului, înmormântarea va avea loc  în strictă intimitate, în capela pe care o plănuise în acest scop, alături de cei 35 de câini ai săi.

Potrivit BFMTV, este posibilă, totuși, o ceremonie solemnă restrânsă pentru un ultim omagiu adus actorului.

Domeniul Alain Delon

Alain Delon deţinea domeniul Brûlerie din Douchy din 1971, când s-a mutat acolo împreună cu Mireille Darc. În acest mic sat din Gâtinais, cei 1.373 de locuitori se bucurau de prezența actorului.

Château de La Brûlerie  a fost ridicat în  perioada Primului Imperiu.  Ulterior, așa cum povestește primarul Abel Martin, castelul a fost afectat de un incendiu. Atunci, Alain Delon a cerut să fie demolat ”pentru a-și construi actuala proprietate”.

Cuplul Delon-Darc a decis amenajarea unui parc de câteva zeci de hectare, înconjurat de ziduri înalte, iar în mijlocul acestuia, chiar pe locul castelului, crearea unui lac superb. În anii 1980, actorul s-a stabilit în Elveția, alături de Rosalie van Breemen, mama celor doi copii mai mici ai lui Alain.

Anouchka și Alain-Fabien s-au născut  la Gien (Loiret) în anii 1990.

În iulie 2023, actorul se refugiază în castelul iubit de la Douchy,  unde „s-a stins liniștit”, duminică, potrivit mesajului transmis  către AFP de către cei trei copii ai săi.

Legenda cinematografiei franceze și internaționale s-a stins duminică la vârsta de 88 de ani. Vestea aceasta a provocat un val de emoție în Franța și în lume. Alain Delon suferea de limfom.

„Alain Fabien, Anouchka, Anthony, precum și (câinele său) Loubo, au imensa durere de a anunța plecarea tatălui lor”, au precizat copiii actorului, într-un comunicat de presă.