Ministrul Muncii face apel către pensionarii nemulțumiți: Verificați deciziile de recalculare a pensiilor

Publicat: 20 aug. 2024, 05:57, de Andrei Ceausescu, în SOCIAL , ? cititori
Ministrul Muncii face apel către pensionarii nemulțumiți: Verificați deciziile de recalculare a pensiilor
https://www.infofinanciar.ro

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, îndeamnă pensionarii care consideră că au fost nedreptățiți în urma recalculării pensiilor să se adreseze caselor teritoriale de pensii pentru a verifica corectitudinea calculelor. Apelul vine în contextul în care există posibilitatea ca, din cauza unor erori sau introducerii incorecte a datelor, anumite decizii să conțină inexactități.

„Prima mea rugăminte și invitație pentru toți pensionarii din România este să meargă la casele teritoriale de pensii dacă simt nevoia de lămuriri suplimentare,” a declarat ministrul, subliniind că verificările sunt esențiale pentru a asigura că pensionarii primesc sumele corecte. Simona Bucura-Oprescu a explicat că, în urma sesizărilor, casele de pensii vor confrunta datele din dosarul pensionarului cu cele din aplicația informatică și, dacă este necesar, vor solicita dosarul din arhivă pentru verificări suplimentare.

Ministrul a menționat că pensionarii pot face chiar ei o primă verificare a deciziei de recalculare, folosindu-se de ultima decizie de pensionare și de datele privind vechimea în muncă. Ea a detaliat modul în care pensionarii pot verifica punctajul din decizia anterioară și modul în care acesta ar trebui să se regăsească în noua decizie de recalculare, adăugând punctele de stabilitate în funcție de anii de stagiu.

„Opinia mea este că deciziile de recalculare sunt, în mare măsură, corecte. Totuși, pentru a elimina orice dubiu, îi încurajez pe pensionari să facă această verificare și, dacă există neclarități, să se adreseze caselor teritoriale de pensii,” a mai adăugat ministrul.