Gabriel Zetea: Victor Negrescu, o propunere lăudată de Comisia Europeană pentru postul de comisar european

Publicat: 23 aug. 2024, 07:16, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Gabriel Zetea: Victor Negrescu, o propunere lăudată de Comisia Europeană pentru postul de comisar european

Deputatul PSD Gabriel Zetea a declarat joi, în cadrul emisiunii „Actualitatea” de pe B1 TV, că nominalizarea lui Victor Negrescu pentru postul de comisar european din partea României a fost nu doar acceptată, ci și lăudată de către Comisia Europeană. Zetea a subliniat că Victor Negrescu, vicepreședinte al Parlamentului European, a primit sprijinul majorității din Parlamentul României și este considerat o alegere excelentă, conform articolelor apărute în publicații de renume precum Politico.

„Victor Negrescu este deja vicepreședintele Parlamentului European, susținut de către majoritatea din Parlamentul României. Nu mai vorbim dacă este susținut sau nu Victor Negrescu, pentru că vedem articolele din Politico, care reprezintă totuși una dintre vocile de analiză politică extrem de importante în întreaga lume și care vorbește despre Victor Negrescu în termeni extrem de laudativi. Așadar, este o propunere nu acceptată, ci lăudată de către Comisia Europeană”, a adăugat Gabriel Zetea.

Zetea a explicat că procesul de nominalizare a fost coordonat de premierul Marcel Ciolacu, care a purtat discuții ample cu liderii Partidului Socialiștilor Europeni, inclusiv cu Pedro Sanchez și Stefan Löfven. Acesta a subliniat importanța apartenenței politice în cadrul negocierilor la nivelul Uniunii Europene, menționând că România își dorește un portofoliu economic, un obiectiv posibil datorită sprijinului familiei socialiste europene.