Anunț important pentru pensionari: Până când vor fi corectate deciziile greșite de recalculare a pensiilor

Publicat: 23 aug. 2024, 15:40, de Andrei Ceausescu, în SOCIAL , ? cititori
Anunț important pentru pensionari: Până când vor fi corectate deciziile greșite de recalculare a pensiilor

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a oferit clarificări importante în legătură cu recalcularea pensiilor, un subiect de mare interes pentru pensionarii din România. Conform declarațiilor sale, făcute la Antena 3, aproximativ 1.000 de pensionari, ale căror decizii de recalculare au fost afectate de erori, vor primi ajustările necesare în luna septembrie.

Situația recalculării pensiilor, reglată până la începutul toamnei

Ministrul Muncii a anunțat că toate deciziile greșite vor fi revizuite, iar pensionarii afectați vor primi deciziile corectate. În plus, aceștia vor beneficia de ajustările financiare necesare pentru a reflecta corect drepturile lor legale. Procesul de corectare va fi finalizat în septembrie, asigurând astfel că niciun pensionar nu va pierde din veniturile ce i se cuvin.

„Este foarte important ca toți pensionarii să ştie că, în urma deciziei de revizuire, indiferent când aceasta va fi emisă de către Casele teritoriale de pensii, drepturile lor curg începând cu 1 septembrie,” a subliniat ministrul.

Impactul erorilor și măsurile de remediere

În cadrul acestui anunț, reprezentantul Executivului a precizat că numărul total de decizii de recalculare afectate de erori reprezintă doar 0,024% din totalul deciziilor emise. Cu toate acestea, Ministerul Muncii și Casa Națională de Pensii Publice au luat măsuri rapide pentru a remedia aceste greșeli, astfel încât toți pensionarii să primească sumele corecte.

De asemenea, ministra a asigurat că niciun pensionar nu va avea pensia redusă în urma acestui proces de revizuire, iar distribuirea deciziilor de recalculare se va face la timp, în conformitate cu termenul stabilit de 31 august, convenit cu Poșta Română.

Plățile recalculate, începând cu 2 septembrie

Pentru pensionarii care își primesc pensiile prin intermediul poștei, banii vor fi distribuiți începând cu data de 2 septembrie, indiferent dacă aceștia au primit sau nu decizia de recalculare. Cei care își primesc pensiile pe card vor primi sumele corectate pe data de 12 septembrie, conform calendarului obișnuit.

Simona Bucura Oprescu a încheiat cu un mesaj de încredere către pensionarii români, reiterând că toate drepturile lor vor fi respectate și că nicio persoană nu va pierde din veniturile ce i se cuvin din cauza acestor erori de recalculare.