Monica Tatoiu, pensie majorată cu 4.000 de lei după recalculare. Ce sumă va primi acum fosta profesoară de matematică

Publicat: 23 aug. 2024, 21:05, de Mariana Olteanu, în LIFESTYLE , ? cititori
Monica Tatoiu, pensie majorată cu 4.000 de lei după recalculare. Ce sumă va primi acum fosta profesoară de matematică

Printre seniorii care se bucură de pensii majorate în urma recalculării se numără și Monica Tatoiu, care va încasa cu 4.000 de lei mai mult.

Înainte de recalculare, fosta profesoară de matematică se bucura de o pensie în valoare de 22.000 de lei. Din toamnă, Monica Tatoiu va încasa o pensie mai mare cu 4.000 de lei. Important de precizat este și faptul că,  femeia de afaceri a contribuit mai mult decât substanțial cu taxe și impozite la stat, iar acum culege roadele sudorii sale.

Într-n interviu acordat pentru Fanatik, femeia de afaceri a declarat că și pensia soțului ei Victor va crește cu aproximativ 500 de lei. Dat fiind că trece de pragul de 2.000 de lei, suma va fi impozitată, așa cum a anunțat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu. Totodată, Tatoiu ne-a zis că această lege nu va fi, însă, pe placul celor care au lucrat în condiții vitrege, cei mai afectați fiind mai ales minerii.

„Am 337 de puncte. Mi-a crescut pensia cu 4.000 de lei”. Pe cine defavorizează legea

„Legea asta intră în vigoare la 1 septembrie. Nu poate să fie atacată decizia în instanță până atunci. Pe de altă parte, ai doar 45 de zile de la primire și multe plicuri nu au data poștei! Atât eu, cât și soțul meu, am primit deciziile de recalculare. Eu am 337 de puncte. 331 de puncte de contributivitate plus restul, de stabilitate. Mie mi-a crescut pensia cu 4.000 de lei. Soțului meu are 26 de puncte în total. I-a crescut cu 500 de lei. Și, trecând de 2.000 de lei, diferența i-o impozitează”, a dezvăluit Monica Tatoiu, în exclusivitate pentru FANATIK.

Ce spune Monica Tatoiu despre noua lege a pensiilor?

Monica Tatoiu a atras atenția și asupra anumitor probleme adesea comentate în spațiul public, fiind vorba mai ales despre persoanele care sunt devaforizate de lege.

„Legea îi defavorizează pe cei care au lucrat în condiții grele de muncă. Minerii au beneficiat de un indice de corecție care îi avantaja. Acest indice de corecție a dispărut. În unele cazuri, au dispărut puncte de contributivitate din cauza introducerii eronate a datelor la unele case de pensii. Acest lucru este caz penal.