Mărirea și decăderea demagogică a găștii numite PSD

Publicat: 26 aug. 2024, 08:10, de Ion Teleanu, în OPINII , ? cititori
Mărirea și decăderea demagogică a găștii numite PSD
TELEANU despre Congresul PSD

Congresul PSD de la sfârșitul acestei săptămânii a fost un spectacol ieftin de vară, care a readus în prim plan imaginea decăderii celui mai mare partid al țării. De fapt, a fost o demonstrație de sictir, aroganță și demagogie a echipei Ciolacu, care, de fapt, nu este o echipă, ci o gașcă tupeistă și plină de fițe, care a lipsit la cursurile de bun simț și modestie. Mașini scumpe mai ceva ca la un salon auto de top, ținute de firmă, ceasuri de lux și multe accesorii de fițe. Și multe poze și postări pe Facebook.

Cam aceasta a fost oglinda PSD-ului la congresul de sâmbătă. Însă, imaginea decăderii PSD a ieșit în evidență foarte mult cu ocazia acestui congres. Când PSD era partid puternic, cu lideri de anvergură, congresul avea loc în cupola centrală de la Romexpo, unde participau toți primarii și consilieri județeni. Acum a avut loc într-una dintre anexele-vagon, unde participanții au fost selectați după afinitățile liderilor locali.

La asemenea evenimente erau invitații și liderii care au făcut istorie pentru acest partid, fie că se numeau Ion Iliescu, Adrian Năstase sau Octav Cosmâncă. Dar, la acest congres n-a fost așa ceva pe agendă. Mai mult, când PSD era un partid de mare anvergură, lângă liderul în funcție stătea unul dintre foștii lideri ai partidului. În schimb, pe vremea lui Dragnea, cât și pe vremea lui Ciolacu, lângă președintele PSD a stat iubita lui Liviu Dragnea, iar acum o reprezentantă a comunității LGBT.

Însă, întotodeauna la congresul PSD au fost invitați și liderii celorlalte partide politice cu care au guvernat de-a lungul timpului. Anul acesta n-a fost invitat niciun lider de partid, nici măcar de la UDMR, eterna balama de guvernare, și nici de la PNL, partenerul de guvernare. De asemenea, tot timpul, liderii PSD au bătut monedă pe grija pentru pensionari și tineri. Și ce să vezi? La congres niciun lider de la pensionari sau de la tineret n-a fost lăsat să vorbească. De ce oare? Pentru că a fost un congres între noi, pentru noi, nu pentru voi!

Ba mai mult, demagogia liderilor PSD a atins cote incredibile când vine vorba de credință și religie. Toți liderii PSD, în frunte cu Marcel Ciolacu, s-au bulicit la pupat icoane și fețe bisericești pe la mănăstiri și biserici, inclusiv pe la Muntele Athos, iar acum au adus în conducerea partidului un reprezentant de marcă al comunității LGBT, prin propulsarea Victoriei Stoiciu în funcția de vicepreședinte PSD, adică tocmai a activistei anti-biserică și o mare susținătoare a căsătoriilor între persoane de același sex. Ea este și cea care, în anii trecuți, afișa benere cu „PSD, ciuma neoliberală!”. Acum, ciuma neoliberală a cocoțat-o pe activista LGBT în conducerea PSD, de fapt a găștii politice numite PSD. De fapt, acest congres a demonstrat că PSD a devenit o mare gașcă, care nu guvenează pentru noi, ci pentru ei!