Un chirurg și-a lăsat pacientul pe mâna fiice sale. Adolescenta i-a perforat craniul

Publicat: 29 aug. 2024, 16:23, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Un chirurg și-a lăsat pacientul pe mâna fiice sale. Adolescenta i-a perforat craniul
traumatism spitalul Universitar Graz gaură craniu

Publicația austriacă Kronen Zeitung relatează un caz incredibil dintr-un spital din Graz: un chirurg austriac și-ar fi lăsat fiica să facă o gaură în craniului unui pacient.

Potrivit acestei publicații, un chirurg austriac și-ar fi lăsat fiica, adolescentă, să intervină în timpul unei intervenții chirurgicale, aceasta perforând craniul pacientului.

Pe masa de operație s-a aflat un bărbat în vârstă de 33 de ani, care, la începutul acestui an, a suferit un traumatism sever la cap, în urma unui accident forestier. El a fost transportat cu o ambulanță la Spitalul Universitar din Graz cu răni grave la cap, relatează Kronen Zeitung.

Pacientul avea nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență, dar medicul ar fi lăsat-o pe fiica lui, în vârstă de 13 ani, să ia parte la operație. Publicația care prezintă acest caz informează că fiica ar fi făcut chiar o gaură în craniul pacientului .

Deși se spune că operația s-a desfășurat fără probleme, totuși pacientul este încă în imposibilitatea de a lucra. În prezent, cercetările procurorului din Graz împotriva întregii echipe chirurgicale continuă.

Ziarul austriac mai relatează că abia în luna  aprilie a fost depusă o plângere anonimă la parchet referitoare la acest caz.

Bărbatul a aflat despre ceea ce i s-a întâmplat din presa locală și apoi, în luna iulie, a fost informat de către polițiști.

Victima și-a angajat un avocat și susține că vina aparține întregii echipe medicale care a participat la operație.

Avocatul victimei, Peter Freiberger, citat de Sky news, spune că ”devii cobai”, ”nu poți să faci asta”, când ești pe masa de operație, inconștient.

”Nu a existat niciun contact, nicio explicație sau scuze, nimic. Acest lucru este pur și simplu nedemn”, a subliniat avocatul în legătură cu atitudinea spitalului față de acest pacient.

Manfred Bogner, specialist în traumatologie,  a spus că ”nu înțelege cum ar putea cineva să permită unui copil să efectueze o intervenție chirurgicală în astfel de circumstanțe”.