Timișoara: șase oncologi și o asistentă anchetați pentru luare de mită

Publicat: 28 aug. 2024, 18:12, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în Justitie , ? cititori
Timișoara: șase oncologi și o asistentă anchetați pentru luare de mită
sursa: google

Șase medici oncologi și o asistentă a Spitalului Municipal din Timișoara, secția Oncologie, au fost audiați miercuri, de procurori. Ei sunt acuzați de luare de mită.  Unul dintre medici a fost prins în flagrant, când primea bani de la pacienți.

În cursul cercetărilor oamenii legii au descoperit că medicii oncologi le-ar fi solicitat pacienților sume mari de bani, drept mită, pentru a beneficia de tratament.

Operațiunea a fost lansată în cursul zilei de marți, atunci când un doctor a fost surprins de anchetatori în timp ce solicita bani. Asupra lui a fost găsită suma de 1.000 de euro, bani pe care nu i-a putut justifica. Flagrantul a avut loc după ce medicul a încheiat un examen Papanicolau făcut unei paciente, el fiind specializat în ginecologie oncologică.

În plus, în cursul dimineții de miercuri, au fost efectuate percheziții la unitatea medicală, dar și la locuințele celor șapte cadre medicale.

Conform unor surse din anchetă, procurorii Direcției Generale Anticorupție s-au ocupat de mai bine de un an de investigațiile în acest caz.

La aceeasi Secţie de Chirurgie Generală Oncologică, în anul 2022, anchetatorii l-au ridicat pe medicul Octavian Mazilu, tot pentru luare de mită. Acesta era pe atunci şeful secţiei, iar anterior fusese chiar manager al Spitalului Municipal Timişoara. În 2023, Mazilu a fost condamnat de Tribunalul Timis în prima instanţă la 3 ani de închisoare cu suspendare şi 70 de zile de muncă în folosul comunităţii, pentru luare de mită în formă continuată. Din 1 iulie 2023, doctorul a fost numit director medical interimar la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin şi activează şi într-o clinică privată din Mehedinţi.