De ce angajații de la Ryanair nu îi lasă pe turiști să mai ia apă în avion: „Își umplu sticlele cu vodcă”
Angajații Ryanair nu îi mai lasă pe turiști să mai ia apă în avion. Michael O’Leary, șeful Ryanair, susține că s-a luat această decizie după ce mai mulți turiști care zburau spre destinații de petrecerea își umpleau sticlele cu vodcă. O’Leary cere o limită de două băuturi pe aeroporturi pentru a preveni comportamentul inadecvat cauzat de alcool.
Șeful Ryanair, a anunțat că face presiuni pentru a impune o limită de două băuturi pe aeroporturi, în urma creșterii comportamentului inadecvat al pasagerilor băuți. Echipajul de cabină se confruntă acum cu încăierări săptămânale pe zboruri din cauza consumului excesiv de alcool înainte de îmbarcare, a mai spus acesta, potrivit DailyMail.
Totodată, Michael O’Leary atrage atenția și susține că au existat situații în care personalul companiei a fost nevoit să verifice bagajele pasagerilor înainte de îmbarcarea pe zborurile către Ibiza și alte destinații de petrecere. Această măsură a fost luată după ce mai mulți călători au fost prinși cu vodcă la bord.
Acum, echipajul de cabină îi oprește pe pasagerii britanici să ia apă la bordul zborurilor către aceste destinații, pentru a preveni astfel de situații. Pe TikTok, unii britanici au împărtășit videoclipuri-uri cu metodele lor de a introduce alcool la bordul avioanelor.
Șeful Ryanair: Pasagerii iau tabletă și pudră
Nu numai alcoolul poate cauza probleme grave ci și consumul de droguri. În urma consumului de droguri, pasagerii pot prezenta un comportament agresiv care devine greu de gestionat.
„Obișnuiam să le permitem să ia doar sticle de apă la bord, fără să ne dăm seama că erau pline de vodcă. Acum nu le mai permitem nici măcar apă să ia. Pe vremuri, oamenii care beau prea mult ajungeau să cadă sau să adoarmă. Dar acum acești pasageri iau și tablete și pudră. Este un amestec. Se ajunge la un comportament mult mai agresiv care devine foarte greu de gestionat. Și nu este îndreptat doar către echipaj. Pasagerii care se bat între ei reprezintă acum o tendință în creștere la bordul aeronavelor”, a transmis O’Leary.
Această problemă nu apare doar la zborurile către Ibiza. Astfel de incidente au loc și către alte destinații de plajă, precum insulele grecești, dar și orașe precum Liverpool, Glasgow, Manchester și Edinburgh.
„Ibiza este, de departe, cea mai proastă destinație pentru acest lucru”, a declarat O’Leary, potrivit SkyNews.