BIAS 2024: Cel mai mare show aviatic din România

Publicat: 30 aug. 2024, 11:41, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
BIAS 2024: Cel mai mare show aviatic din România

Cel mai mare spectacol aerian din România, „Bucharest International Air Show” (BIAS), își deschide porțile astăzi, 30 august, și continuă mâine, 31 august 2024, la Aeroportul Băneasa și Romaero. Ajuns la cea de-a XIV-a ediție, BIAS 2024 promite două zile de spectacole aeriene impresionante, cu participarea unor echipaje din peste 13 state europene. Evenimentul marchează și aniversarea a 20 de ani de la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică (NATO).

Programul BIAS 2024 începe la ora 9:00 și include evoluții spectaculoase ale unor echipaje din Germania, Franța, SUA, Grecia, Polonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Cehia, Slovenia, Croația și Bulgaria. România va fi reprezentată de Forțele Aeriene Române și de grupuri acrobatice renumite precum Hawks of Romania, Iacării Acrobați, White Wings și Blue Wings.

Pe lângă spectacolul de zbor, vizitatorii vor avea ocazia să exploreze expoziția de aviație generală, care prezintă unele dintre cele mai performante aparate de zbor, inclusiv avioane și elicoptere. Organizatorii se așteaptă la o participare de peste 150.000 de spectatori, care vor fi martori la 12 ore de demonstrații aeriene unice.

BIAS, unul dintre cele mai mari spectacole aeriene din estul Europei, a devenit un eveniment de referință în domeniul aviației, atrăgând anual zeci de mii de pasionați și profesioniști. „Pentru noi, BIAS nu este doar o poveste de succes pe care o scriem an de an din 2009, ci și un veritabil motor care pune în mișcare energiile celor care se regăsesc în valorile și principiile acestui proiect de suflet: respect, pasiune, cutezanță, inovație…”, au declarat organizatorii în comunicatul oficial.

Participanții sunt invitați să se bucure de spectacol și să descopere frumusețea aviației la acest eveniment de excepție.