Silviu Mănăstire, secretarul general adjunct PNL, îi răspunde ferm lui Lasconi

Publicat: 30 aug. 2024, 23:04, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Silviu Mănăstire, secretarul general adjunct PNL, îi răspunde ferm lui Lasconi
Silviu Mănăstire, secretarul general adjunct PNL, îi răspunde ferm lui Lasconi

Silviu Mănăstire, secretarul general adjunct al PNL, a lansat o serie de acuzații dure la adresa Elenei Lasconi, lidera USR, într-o postare pe rețelele de socializare. Acesta a cerut ca Lasconi să ofere explicații clare cu privire la relațiile pe care le-ar fi avut cu Radu Timofte, fostul șef al SRI, în perioada 2001-2002, sugerând că aceasta ar fi colaborat cu serviciile secrete.

Într-o postare amplă pe pagina sa de Facebook, Mănăstire a ridicat semne de întrebare cu privire la trecutul Elenei Lasconi, insinuând că ar exista dovezi care ar putea să fie dezvăluite în timpul campaniei electorale. El a acuzat-o pe aceasta de ipocrizie și de o abordare superficială a problemelor, criticându-i stilul politic și comportamentul public.

„Dragă Elena, sunt convins acum, după reacția ta de la Digi, că ai ceva probleme de conștiință când vine vorba de colaborarea ta cu serviciile de informații. Tu aplici metoda Băsescu, a cărui copie palidă încerci să devii – securistul care țipă după alții că sunt securiști.

Elena, de multe zile refuzi să răspunzi presei la o întrebare simplă: ai lucrat pentru Radu Timofte, directorul SRI, în perioada 2001-2002? Da sau nu? E simplu.

Un NU ferm poate că ar închide discuția…”, a scris Silviu Mănăstire pe Facebook.

Mănăstire a amintit și despre o declarație a Elenei Lasconi, care a făcut referire la verificarea dosarelor sale și ale lui Rareș Bogdan de către CNSAS, insinuând că este absurd să suspectezi un copil de opt ani, vârsta pe care o avea la Revoluție, de colaborare cu Securitatea. În opinia sa, aceasta ar fi o dovadă a superficialității și inconsistenței liderului USR.

„Evident că toată presa progresistă care îți face o campanie de imagine deșănțată nu te întreabă așa ceva, de frică ca, nu cumva dintr-o întâmplare, chiar să apară dovezile clare ale colaborării tale cu Timofte.

Elena, Traian Băsescu – pe care îl cunosc destul de bine din multele emisiuni pe care le-am făcut împreună – nu este cel mai bun model de urmat. Pretinzi ca ești un fost jurnalist. Greu de crezut, chiar și un fost jurnalist pune mâna și verifică dacă „acest liberal Silviu Mănăstire” poate fi cercetat de CNSAS el având la Revoluție 8 ANI”, mai spune Silviu Mănăstire.

El a continuat să sublinieze ceea ce el percepe drept inconsecvență și duplicitate în acțiunile și discursul Elenei Lasconi. Mănăstire a acuzat-o că schimbă frecvent pozițiile politice, oscilând între conservatorism și progresism, în funcție de interesele de moment.