Metoda ‘Accidentul’ se practică direct din închisori. Un deținut a înșelat 8 persoane, cu ajutorul a doi minori

Publicat: 31 aug. 2024, 08:44, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Metoda 'Accidentul' se practică direct din închisori. Un deținut a înșelat 8 persoane, cu ajutorul a doi minori
Metoda 'Accidentul' se practică direct din închisori. Un deținut a înșelat 8 persoane, cu ajutorul a doi minori

Șase persoane au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, într-un dosar în care sunt acuzate de înșelarea mai multor persoane prin metoda „Accidentul”, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

În rechizitoriu, procurorii menționează că, în perioada 24 aprilie – 11 mai, una dintre persoanele acuzate, aflată încarcerată în Penitenciarul Gherla, ar fi utilizat metoda „Accidentul” pentru a induce în eroare opt victime din București și Brașov.

Acesta ar fi folosit apeluri telefonice în care s-a prezentat fals drept medic sau polițist, invocând accidente rutiere grave sau necesitatea unor intervenții chirurgicale de urgență pentru rudele apropiate ale victimelor.

Prin această înșelăciune, complicii săi s-ar fi deplasat la locuințele victimelor, obținând sume de 62.200 lei, 12.000 euro și aproximativ 10 grame de aur. De asemenea, anchetatorii afirmă că ar fi încercat să înșele alte 21 de persoane din București folosind aceeași metodă.

Printre persoanele trimise în judecată se numără și un minor și o minoră, care ar fi colaborat cu deținutul din Penitenciarul Gherla, ajutându-l să obțină bani și bunuri în urma comiterii a șase infracțiuni de înșelăciune prin metoda „Accidentul”. Aceștia s-ar fi deplasat la locuințele victimelor, de unde au ridicat în total 49.100 lei, 12.000 euro și aproximativ 10 grame de aur.