Ciolacu: majorările de pensii sunt definitive și erorile vor fi corectate rapid

Publicat: 02 sept. 2024, 09:24, de Andrei Ceausescu, în ACTUALITATE , ? cititori
Ciolacu: majorările de pensii sunt definitive și erorile vor fi corectate rapid

Premierul Marcel Ciolacu a venit vești importante pentru pensionarii din România, oferind asigurări clare legate de recalcularea pensiilor. 

Șeful Executivului a subliniat că toate deciziile de majorare a pensiilor rezultate în urma recalculării sunt definitive și nu pot fi anulate. Acesta a subliniat că pensionarii care beneficiază de aceste majorări pot fi siguri că drepturile lor sunt garantate și nu vor fi afectate de modificări ulterioare.

„Toţi cei care, în urma recalculării, au decizii cu pensii majorate, să aibă certitudinea că această decizie nu mai poate fi anulată! Şi îi asigur că nimeni nu se poate atinge de banii lor!” a declarat premierul Ciolacu. Acest anunț vine într-un context în care pensionarii au fost îngrijorați de posibile modificări sau ajustări care ar putea afecta veniturile lor.

În plus, Ciolacu a adus clarificări importante pentru pensionarii care consideră că au fost afectați de erori în recalcularea pensiei. „Toţi cei care dovedesc că li s-a aplicat eronat recalcularea pensiei vor primi un răspuns prioritar, cu detalii clare privind rezolvarea situaţiei”, a spus premierul. Acesta a subliniat angajamentul guvernului de a rezolva rapid și eficient problemele legate de recalculare, oferind suport necesar celor care se confruntă cu astfel de dificultăți.

De asemenea, Ciolacu a abordat problema pensionarilor cu dizabilități și nevăzători, menționând că guvernul lucrează la implementarea unui mecanism de compensare special conceput pentru a asigura o pensie decentă acestora. „Reparăm toate aceste nedreptăţi şi demonstrăm că preţuim munca celor care au ridicat această ţară! Doar aşa putem construi în viitor o Românie corectă!” a încheiat premierul.