Plafonul pensiei până la care se acordă medicamente compensate cu 90% creşte la 2020 lei

Publicat: 02 sept. 2024, 20:29, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Plafonul pensiei până la care se acordă medicamente compensate cu 90% creşte la 2020 lei
plafon pensie medicamente compensate CNAS

Plafonul pensiei până la care se acordă medicamente compensate cu 90% creşte la 2020 lei, a anunțat Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Astfel, potrivit Ordonanţei de urgenţă privind unele măsuri de protecţie socială, aprobată de Guvern, plafonul de pensie pentru care se acordă medicamente compensate cu 90% din preţul de referinţă creşte, începând cu luna septembrie, de la 1.830 la 2.020 lei.

De programul de compensare cu 90% a medicamentelor de pe Sublista B2 vor putea beneficia peste 2,3 milioane de persoane cu pensii sub 2.020 lei.

Ca şi până acum, în stabilirea dreptului la compensarea cu 90% a medicamentelor nu se iau în calcul eventualele alte venituri realizate de beneficiari, în afara celor din pensii şi din indemnizaţiile sociale pentru pensionari, transmite CNAS în același comunicat.

”CNAS a răspuns cu promptitudine îngrijorării pensionarilor ale căror pensii majorate ar fi fost afectate de costul suplimentar al medicamentelor, întrucât se depăşea plafonul care le dădea dreptul la compensarea de 90%. Vom continua să depunem toate eforturile pentru ca medicamentele şi serviciile medicale de care depind sănătatea şi viaţa asiguraţilor să fie cât mai accesibile pentru aceştia” – a precizat Valeria Herdea, preşedintele CNAS.