Soluții rapide pentru a depăși valul de pestă a ovinelor. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu

Publicat: 02 sept. 2024, 20:49, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Soluții rapide pentru a depăși valul de pestă a ovinelor. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu
Ciolacu: Avem un stil al nostru specific de lălăială, mai ales în administraţie

Valul de pestă a micilor rumegătoare a ajuns și în atenția premierului. Astfel, Marcel Ciolacu a anunțat  în cursul zilei de luni că a convenit împreună cu reprezentanţii crescătorilor de animale soluţii rapide pentru a depăşi această criză. 

„Am convenit astăzi, împreună cu reprezentanţii crescătorilor de animale, o serie de soluţii rapide pentru a depăşi valul de pestă a micilor rumegătoare cu focare în câteva zone ale ţării. Am avut un dialog sincer cu aceşti oameni hotărâţi şi muncitori şi am ajuns la o concluzie clară: avem un interes comun prioritar, acela de a rezolva această situaţie de criză cu pagube cât mai mici pentru crescătorii de animale”, a scris, luni seară, pe Facebook, premierul Marcel Ciolacu.

Ciolacu afirmă că „Guvernul României este dispus să facă toate eforturile, alături de toate instituţiile cu atribuţii în domeniu, pentru a menţine deschise relaţiile cu statele importatoare de animale româneşti, atât din Europa, cât mai ales din ţările arabe”.

„Măsurile convenite azi ne pot ajuta să depăşim acest obstacol fără să existe restricţii la exportul din ţara noastră! Ştiu ce efort urias înseamnă creşterea animalelor şi preţuiesc enorm munca acestor oameni! De aceea, este important ca, împreună, să ne urmărim interesul comun. Dacă toţi crescătorii de anumale câştigă bani din acest export, câştigă de fapt România”, a mai transmis premierul.

Cu toate acestea, Marcel Ciolacu nu a oferit detalii despre cu privire la soluţiile agreate împreună cu crescătorii de animale.