Mitică Dragomir, norocosul recalculării pensiilor: „Mi-au mai dat 25-30 de milioane vechi”

Publicat: 04 sept. 2024, 12:49, de Andrei Ceausescu, în NECONVENTIONAL , ? cititori
Mitică Dragomir, norocosul recalculării pensiilor: „Mi-au mai dat 25-30 de milioane vechi”

În timp ce mulți pensionari din România se declară nemulțumiți de rezultatele recalculării pensiilor și se înghesuie să depună plângeri la Casele Județene de Pensii, există și excepții notabile. Un astfel de caz este cel al fostului președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, care, în urma recalculării, a constatat cu surprindere că veniturile sale au crescut și mai mult.

Spre deosebire de numeroși pensionari care și-au exprimat frustrarea față de diminuările sau stagnările pensiilor după recalculare, Dumitru Dragomir se bucură de o creștere semnificativă. Fostul șef al LPF, cunoscut pentru cariera sa îndelungată și salariile substanțiale din perioada activă, și-a văzut pensia deja considerabilă crescând și mai mult.

„Mi-au mai dat 25-30 de milioane vechi”, a declarat Dragomir, referindu-se la sumele primite în plus după recalculare. „Păi, bă, frate, dacă am plătit? Eu iau pe contribuție… Mi-a făcut recalculare. Am avut salariu de 15.000 de dolari pe lună. Plăteam 6.000 la stat, lună de lună. Păi, dacă până la 70 de ani am avut salariul ăsta și am plătit la stat, n-am dreptul și eu să-mi iau?”, a continuat el, subliniind faptul că pensia sa este rezultatul contribuțiilor mari pe care le-a plătit de-a lungul anilor.

Declarațiile lui Dragomir sunt cu atât mai interesante în contextul în care mulți pensionari cu pensii mici sau medii se simt nedreptățiți de noile decizii de recalculare, care în unele cazuri le-au redus veniturile sau le-au lăsat neschimbate. „A, ălora care au plătit și le ia, e nedrept și să le dea banii înapoi. Dar care n-au contribuit și fac gălăgie, n-au bă dreptate! Ciocu’ mic!”, a concluzionat fostul președinte al LPF, exprimându-și susținerea pentru cei care, ca și el, au contribuit semnificativ la sistemul de pensii.

Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, se numără printre pensionarii de lux ai României, încasând trei pensii distincte. Potrivit propriilor declarații, aceste venituri includ o rentă viageră din sport, în valoare de câteva sute de euro, o pensie de fost parlamentar, care se ridică la aproximativ 7.000 de lei, și pensia obținută pe baza contribuțiilor sale, care înainte de recalculare era în jur de 4.000 de euro.

Cum își gestionează Dumitru Dragomir banii din pensie

Dumitru Dragomir a dezvăluit cum își gestionează veniturile lunare, explicând că trăiește modest, în ciuda câștigurilor sale.

Fostul președinte al LPF a menționat că își folosește o mare parte din bani pentru a-i ajuta pe cei apropiați și că, personal, nu cheltuiește mai mult de 2.000 de euro pe lună. „Dau la nepoți. N-am bani niciodată. Soția mea primește în jur de 2.700 de lei. Dacă aș plăti chiria și medicamentele, că suntem bătrâni, n-aș cheltui mai mult de 5.000-6.000 de lei pe lună. Mereu rămân fără bani, pentru că îi dau la nepoți”, a spus Dragomir.

De asemenea, fostul șef al LPF a acumulat sume considerabile din afaceri imobiliare, construind blocuri în zona de nord a Capitalei. „Cumpărarea de terenuri este cea mai sigură afacere în România. Nici măcar traficul de droguri nu este mai profitabil. Am cumpărat de la Gigi Becali anul trecut cu 300 de euro pe metru pătrat, iar acum prețul a crescut la 500. Am primit oferte și de 600 de euro. Peste doi ani, valoarea va ajunge la 1.000-1.200 de euro”, a declarat Dragomir, care își petrece o mare parte din timp pe șantier, locuind într-o rulotă.

Recent, publicul a fost surprins să afle cât de mare este pensia lui Dumitru Dragomir după recalculare.