Ciolacu: Servicii de radioterapie decontate pentru pacienții oncologici

Publicat: 04 sept. 2024, 19:03, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Ciolacu: Servicii de radioterapie decontate pentru pacienții oncologici
Ciolacu vrea o rezolvare pentru problemele legate de traficul din România: Voi convoca în următoarele zile o întâlnire la Guvern

Premierul Ciolacu a anunțat că Guvernul va aproba măsuri privind accesul pacienților oncologici la servicii de radioterapie decontate și va completa Programul național de îngrijiri paliative în unități cu paturi, la domiciliu și în ambulatoriu, prin CNAS.

”În domeniul sănătăţii, aprobăm măsuri pentru bolnavii de cancer prin acces la servicii de radioterapie decontate”. ”Completăm şi Programul naţional de îngrijiri paliative în unităţi cu paturi, la domiciliu şi în ambulatoriu, prin casele de asigurări de sănătate”, a transmis premierul  , miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

De asemenea, guvernul a anunțat și măsuri de sprijin pentru tinerii care au nevoie de îngrijiri medicale, precum și pentru pacienții care necesită medicamente inovative, asigurându-se că acestea  vor fi disponibile și accesibile bolanvilor care au nevoie de ele.

Programul național de îngrijiri paliative va fi completat, în așa fel încât să poată oferi servicii în unități cu paturi, la domiciliu și în ambulatoriu, decontate prin intermediul caselor de asigurări de sănătate. Aceste completări vor  permite pacienților cu boli incurabile să beneficieze de îngrijiri adecvate.