Tragedie în SUA: O profesoară din România, printre victimele atacului armat de la liceul Apalachee

Publicat: 05 sept. 2024, 13:06, de Andrei Ceausescu, în ACTUALITATE , ? cititori
Tragedie în SUA: O profesoară din România, printre victimele atacului armat de la liceul Apalachee

Cristina Irimie, o profesoară de matematică în vârstă de 53 de ani, este identificată printre victimele atacului armat devastator care a avut loc la liceul Apalachee din Winder, Georgia, SUA. Deși informația nu a fost confirmată oficial de Ministerul de Externe al României, mai mulți români stabiliți în America au transmis mesaje de condoleanțe și au creat o pagină GoFundMe pentru a sprijini familia îndurerată a Cristinei Irimie.

Un mesaj emoționant pe Facebook, de la o româncă stabilită în SUA, descrie profesoara ca fiind „directă” și dedicată meseriei sale, trimițând „rugăciuni și dragoste” familiei și comunității. Corneliu Caprar, care a lansat pagina GoFundMe, o descrie pe Cristina Irimie ca „o membră remarcabilă a comunității românești din Atlanta”. Până acum, pagina a reușit să strângă 1.000 de dolari pentru a ajuta familia cu cheltuielile de înmormântare și alte necesități.

Tragedia a avut loc pe 4 septembrie, când un atacator în vârstă de 14 ani, Colt Gray, a deschis focul în liceul Apalachee, omorând patru persoane și rănind alte nouă. Pe lângă Cristina Irimie, victimele includ pe Richard Aspinwall, un alt profesor de matematică și antrenor al echipei de fotbal american, și pe elevii Christian Angulo și Mason Schermerhon. Gray, care era deja pe radarul autorităților după ce a postat amenințări online, a fost reținut rapid de poliție după atac.

În comunitatea românească din SUA, pierderea Cristinei Irimie a generat un val de tristețe și solidaritate. Ruxandra Tocitu, o altă româncă din SUA, a transmis condoleanțe pe Facebook, subliniind că „o profesoară română de matematică a fost prima care a murit”.

Tragedia de la liceul Apalachee a șocat întreaga comunitate, iar autoritățile continuă investigațiile pentru a înțelege mai bine circumstanțele acestui atac brutal. Comunitatea din Georgia, dar și românii din SUA, se mobilizează pentru a oferi suport familiei și pentru a comemora viețile pierdute în această zi sumbră.