Nicole Kidman și Vincent Lindon câștigă marile premii de interpretare la Festivalul de Film de la Veneția

Publicat: 08 sept. 2024, 08:42, de Andrei Ceausescu, în LIFESTYLE , ? cititori
Nicole Kidman și Vincent Lindon câștigă marile premii de interpretare la Festivalul de Film de la Veneția

Actrița australiană Nicole Kidman și actorul francez Vincent Lindon au fost laureații premiilor pentru cea mai bună interpretare la cea de-a 81-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția, care s-a încheiat sâmbătă seara. Kidman a fost recompensată pentru rolul din drama erotică „Babygirl”, în timp ce Lindon a fost premiat pentru interpretarea sa din „Jouer avec le feu”, o dramă ce explorează radicalismul de extremă dreaptă în Franța, conform Associated Press.

Nicole Kidman, însă, nu a fost prezentă la ceremonia de premiere, întrucât mama sa a decedat în timpul festivalului. Regizoarea filmului „Babygirl”, Halina Reijn, a citit un mesaj emoționant din partea actriței, în care aceasta a dezvăluit pierderea personală pe care a suferit-o.

Drama premiată: „Babygirl” și „Jouer avec le feu”

Kidman a fost recunoscută pentru rolul ei din „Babygirl”, un thriller erotic în care joacă o femeie aflată într-o relație complicată cu un stagiar, interpretat de Harris Dickinson. Filmul a captat atenția atât datorită interpretării sale, cât și a subiectului îndrăzneț.

De cealaltă parte, Vincent Lindon a impresionat în rolul unui tată singur din „Jouer avec le feu” („The Quiet Son”), în care fiul său devine radicalizat de extrema dreaptă. Drama franceză a fost apreciată pentru complexitatea emoțională și portretizarea impactului radicalismului asupra unei familii.

Premiile și controversele de la Veneția

Cea de-a 81-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția a fost marcată de o competiție acerbă între cele 21 de filme din concurs, care au stârnit păreri împărțite în rândul criticilor. Președinta juriului, actrița Isabelle Huppert, a subliniat calitatea producțiilor, afirmând că „cinematografia este în mare formă”.

Printre filmele care au generat cele mai mari așteptări s-au numărat producția lui Todd Phillips „Joker: Folie à Deux”, cu Joaquin Phoenix și Lady Gaga, și filmul biografic „Maria”, regizat de Pablo Larraín, despre viața sopranei Maria Callas, cu Angelina Jolie în rol principal.

Alte titluri notabile au fost adaptarea lui Luca Guadagnino a romanului „Queer” de William S. Burroughs, cu Daniel Craig, epopeea postbelică „The Brutalist”, cu Adrien Brody, și prima producție în limba engleză a lui Pedro Almodóvar, „The Room Next Door”, cu Julianne Moore și Tilda Swinton.

Încheierea festivalului și premiera „Horizon: An American Saga – Chapter 2”

Festivalul s-a încheiat cu premiera mondială a filmului „Horizon: An American Saga – Chapter 2”, regizat de Kevin Costner, continuarea unei epopei istorice despre fondarea Americii. Deși încă nu exista un consens clar pentru câștigătorul marelui premiu la începutul serii, ceremonia de decernare a premiilor a fost un punct culminant al unui festival în care au predominat dramele intense și interpretările memorabile.