Vătaful liberal al ANSVSA, Alexandru Bociu, va candida la deputați pe lista… PSD

Publicat: 09 sept. 2024, 16:19, de Ion Teleanu, în POLITICĂ , ? cititori
Vătaful liberal al ANSVSA, Alexandru Bociu, va candida la deputați pe lista... PSD

Scandalul uriaș declanșat de pesta micilor rumegătoare se amplifică de la zi la zi, dar, surprinzător, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu, depune eforturi uriașe de mușamalizare, în timp ce își vede nestingherit de viitoarea carieră politică.

PUTEREA a semnalat de mai multe ori că liberalul Alexandru Bociu, omul susținut și promovat de fostul premier Florin Cîțu, a trecut ANSVSA pe persoana sa fizică (Mare cumetrie doctorală și de afaceri la vârful ANSVSA). Dar, suprinzător, cu toate scandalurile declanșate de extinderea pestei micilor rumegătoare (https://www.puterea.ro/performanta-vatafului-ansvsa-alexandru-bociu-54-de-focare-de-pesta-peste-300-000-de-oi-moarte-zero-masuri/), Alexandru Bociu este menținut la conducerea ANSVSA, deși i s-a cerut demisia de nenumărate ori.

Explicația menținerii lui Alexandru Bociu la șefia ANSVSA este simplă: va candida pe lista PSD pe un loc eligibil la alegerile parlamentare din data de 1 decembrie 2024. Deocamdată, nu s-a bătut în cuie județul unde va candida vătaful ANSVSA, adică la Olt sau la Vâlcea.