Sorin Grindeanu a impus politic și ilegal managerul Spitalului General CF Sibiu

Publicat: 10 sept. 2024, 08:52, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
Sorin Grindeanu a impus politic și ilegal managerul Spitalului General CF Sibiu

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, își continuă goana nebună pentru darea gratuită către baronii locali a celor 15 spitale CFR. Mai mult, ca să fie sigur că teleportarea unităților medicale merge „unsă”, Grindeanu impune manageri pe criteriu politic, cum este cazul strigător la cer al Spitalului General CF Sibiu.

În luna martie 2022, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, o numește manager al Spitalului CF Sibiu pe Ștefania Șerban, membră de vază a PSD Sibiu și fostă șefă a organizației de femei PSD Sibiu, până în octombrie 2022.

Incompatibilitate și ilegalității repetate timp de doi ani

Practic, prin cele două funcții deținute, Ștefania Șerban a fost, timp de șapte luni, în stare de incompatibilitate conform Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății. Dar, în septembrie 2022, Sorin Grindeanu o numește pe Ștefania Șerban, pentru șase luni, la conducerea Spitalului General CF Sibiu. Deși este medic de profesie, adică absolventă a Facultății de Medicină Sibiu, în ultimii cinci ani aceasta n-a profesat ca medic pentru că a fost funcționar public. Ultimul loc de muncă al managerului impus de Grindeanu a fost la Garda de Mediu Sibiu. Dar, surpriză! Ștefania Șerban este acum și medic cu drept de liberă practică, atenție, la …Colegiul Medicilor Sibiu!

Conform modificărilor intervenite la art. 177 al. (7) din Legea 95/2006, prin OUG 37/2022 (în vigoare începând cu 3.09.2022), persoana numită în funcția de manager interimar la un spital (inclusiv în cazul unui spital în subordinea unui minister cu rețea sanitară proprie) trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute la art. 176 al. (2) din legea 95/2006. Ca atare, potrivit art. 176 al. (2) din Legea nr.95/2006, persoana numită în funcția de manager trebuie să fie absolvent cu diplomă al studiilor universitare de licență sau de master în: medicină, specializarea medicină, medicină dentară, specializarea medicină dentară, științe juridice sau științe economice și să aibă, atenție, cel puțin 5 ani vechime în specialitatea studiilor. Însă, Ștefania Șerban nu îndeplinește condițiile legale mai sus menționate privind vechimea în specialitatea studiilor. Deși aceasta justifică prin diplomă absolvirea studiilor medicale, protejata lui Grindeanu nu a profesat în specialitatea studiilor perioada cerută de lege. Dar, cu toate acestea, Ștefania Șerban are, până acum, din septembrie 2022, patru ordine de numire succesive de manager interimar al Spitalului General CF Sibiu, toate date de Sorin Grindeanu, fără îndeplinirea condițiilor de ocupare a funcției de manager.

Plângere penală împotriva protejatei lui Grindeanu

Ca urmare a acestei situații ilegale care se perpetuează de doi ani, fostul manager al Spitalului General CF Sibiu, Liliana Coldea, dată afară ilegal, a făcut „plângere penală privind săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, prev. și ped. de art.  297 C.pen, fals intelectual (cel mai probabil sub forma instigării), prev. și ped. de art. art. 321 C.pen, și uz de fals, prev și ped de art. 323 C.pen., de către Șerban Ștefania Roxana – manager interimar al Spitalului General Căi Ferate Sibiu, și de către emitentul/emitenții înscrisurilor care atestă nereal că cerința legală impusă de art. 176 al. (2) din legea 95/2006, este îndeplinită”. Astfel, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu s-a înregistrat dosarul nr.142/P/2023 împotriva managerului Ștefania Șerban și deja reclamanta Liliana Coldea a fost audiată.

Ștefania Șerban a înscris în PSD jumătate din angajații Spitalului CF Sibiu

Între timp, adică de când este manager interimar al Spitalului General CF Sibiu, Ștefania Șerban s-a remarcat prin achiziții, pe bucăți, de circa 2.000.000 de lei, ca să se ocolească procedura legală de achiziționare. Dar, în cei doi ani de când manageriază ilegal Spitalul General CF Sibiu, care are 61 de paturi, protejata lui Grindeanu a înscris în PSD cam jumătate din personalul spitalului, adică circa 40 de persoane.