A vrut să facă un selfie, dar a fost la un pas de moarte. Unde s-a urcat un român să se fotografieze

Publicat: 11 sept. 2024, 18:19, de Corina Oprea, în SOCIAL , ? cititori
A vrut să facă un selfie, dar a fost la un pas de moarte. Unde s-a urcat un român să se fotografieze
A vrut să facă un selfie, dar a fost la un pas de moarte. Unde s-a urcat un român să se fotografieze

Un incident grav petrecut recent în orașul Odobești, județul Vrancea, scoate în evidență riscurile pe care un gest aparent inofensiv le poate avea asupra vieții unui om. Un bărbat în vârstă de 43 de ani, dornic să-și facă un selfie într-un loc neobișnuit, a decis să se urce pe un stâlp de electricitate. Dorința de a surprinde un moment memorabil i-ar fi putut aduce sfârșitul.

Un selfie i-ar fi putut aduce sfârșitul

Miercuri dimineața, acesta a escaladat stâlpul de curent fără a conștientiza pe deplin pericolul la care se expune. În timpul tentativei de a-și face fotografia, bărbatul a atins unul dintre firele de înaltă tensiune, provocându-și o electrocutare care putea fi fatală. Cu toate acestea, a reușit să coboare singur de pe stâlp, în stare de șoc, dar conștient.

„La data de 11 septembrie, ora 10.26, Dispeceratul IPJ Vrancea a fost sesizat prin apel 112 despre faptul că un bărbat de 43 de ani, din oraşul Odobeşti, s-ar fi urcat pe un stâlp al reţelei electrice, situat pe DN 2D, în afara municipiului Focşani şi ar fi rămas blocat.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă, persoana reuşind să coboare singură până la sosirea acestora. Bărbatul a declarat poliţiştilor că a urcat pe stâlp să facă un selfie”, a transmis IPJ Vrancea.

Un echipaj al Serviciului de Ambulanță a intervenit prompt la locul incidentului și l-a transportat pe bărbat la spital pentru îngrijiri medicale. Medicii au constatat că victima suferise o arsură de gradul I pe partea stângă a toracelui, o leziune care, din fericire, nu i-a pus viața în pericol. Cu toate că starea lui nu era critică, consecințele ar fi putut fi mult mai grave.

În urma acestui eveniment, autoritățile au lansat un avertisment ferm către populație. Ele subliniază faptul că astfel de acțiuni sunt extrem de periculoase și pot avea consecințe tragice. Reprezentanții serviciilor de urgență le recomandă cetățenilor să evite orice contact cu firele electrice, fie că sunt suspendate sau căzute la pământ, și să nu recurgă la gesturi nesăbuite care le pot pune viața în pericol.