De ce nu mănâncă chef Florin Dumitrescu pâine din comerț

Publicat: 11 sept. 2024, 20:53, de Magda Marincovici, în LIFESTYLE , ? cititori
De ce nu mănâncă chef Florin Dumitrescu pâine din comerț
chef Florin Dumitrescu pâine afânător

Reputatul chef Florin Dumitrescu a mărturisit recent că niciodată  nu mănâncă pâine din comerț și a explicat de ce a luat această decizie.

Cunoscutul maestru bucătar a făcut aceste precizări în cadrul unui podcast. Cu această ocazie, el a relatat  – potrivit Gândul – că un prieten, patron al unei brutării, a văzut cum un lichid folosit la afânarea pâinii s-a scurs pe podea și a provocat o gaură de circa 12 centimetri în beton.

Aceasta scenă la determinat pe Florin Dumitrescu să ia decizia de a nu mânca niciodată pâine din comerț. El a mai spus că preferă lipia din două ingrediente simple și sănătoase: apă și făină.

„Dacă vrei, te fac să nu mai mănânci pâine în viața ta”, a declarat,  cu aceeași ocazie, chef Florin Dumitrescu. El a explicat că ingredientele folosite în pâinea ieftină pot fi dăunătoare sănătății.

În Uniunea Europeană, românii sunt cei mai mari consumatori de pâine, consumul mediu pe cap de locuitor fiind de peste 90 de kilograme de pâine, în ultimii ani.

Potrivit datelor Eurostat, aprope 40% dintre români mănâncă zilnic pâine. Franzelele și covrigii sunt printre cele mai cumpărate produse de panificație.

Și un sfat tot de la chef Dumitrescu

Recent, vedeta tv a mai explicat și de ce nu e tocmai bine să comanzi ceea ce îți recomandă ospătarul: ”… există acest «astăzi vă recomand… coastele de porc». Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi… să scăpăm de ele, înțelegi?”, spune Florin Dumitrescu.