Procurorii lui Kovesi fac percheziții la Primăria Tomnatic. Primarul și contabila, suspectați de fraudă cu fonduri europene

Publicat: 11 sept. 2024, 18:42, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Procurorii lui Kovesi fac percheziții la Primăria Tomnatic. Primarul și contabila, suspectați de fraudă cu fonduri europene
Inquam Photos / Virgil Simonescu

Miercuri, procurorii Parchetului European au desfășurat o serie de percheziții la Primăria Tomnatic, din județul Timiș, în cadrul unei anchete privind suspiciuni de fraudă cu fonduri europene. În vizorul anchetatorilor se află trei proiecte finanțate din fonduri europene, cu o valoare totală de 1 milion de euro.

În plus, descinderile au avut loc și la locuințele primarului Stoian Vasiu și a contabilei primăriei, ridicând astfel semne de întrebare legate de implicarea acestora în posibile nereguli.

Conform unor surse apropiate investigației, procurorii au ridicat documente importante care fac referire la aceste trei proiecte. Detaliile exacte ale acestor proiecte nu au fost încă dezvăluite publicului, însă se știe că acestea nu sunt legate de investiția Consiliului Județean Timiș privind primul Centru de legume și fructe din județ, construit tot în localitatea Tomnatic.

Această clarificare vine în contextul în care Centrul de legume și fructe reprezintă un proiect important pentru zonă și ar fi putut ridica suspiciuni cu privire la utilizarea fondurilor europene, dar procurorii au confirmat că nu există nicio legătură între această investiție și dosarul aflat în curs de cercetare.

Perchezițiile au avut loc atât la sediul instituției, cât și la domiciliile persoanelor vizate, iar documentele ridicate de procurori urmează să fie analizate pentru a stabili cu exactitate dacă există nereguli în gestionarea fondurilor europene.

Deși detaliile referitoare la natura suspiciunilor nu au fost dezvăluite în totalitate, se așteaptă ca în perioada următoare suspecții, printre care primarul, contabila și eventual alți funcționari din cadrul Primăriei Tomnatic, să fie audiați.