Acțiunile BMW și Continental, cădere puternică pe bursă. BMW recheamă în service 1,5 milioane mașini

Publicat: 15 sept. 2024, 15:11, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
Acțiunile BMW și Continental, cădere puternică pe bursă. BMW recheamă în service 1,5 milioane mașini

Industria auto germane este lovită de o nouă criză, după ce producătorul BMW a rechemat în service 1,5 milioane de mașini, după constatarea unor probleme grave la sistemul de frânare.

Acțiunile BMW și Continental s-au prăbuşit pe bursă, după anunț, situație care va afecta profitul companiilor pentru 2024, transmite Bloomberg.

Producătorul auto BMW prognozează acum venituri mai mici decât cele din 2023, la o marjă operaţională de doar 6%. În acest timp, săptămâna trecută Volkswagen a anunţat că ar putea închide pentru prima dată fabrici în Germania, ca urmare unui program de reducere a costurilor.

Defectul poate afecta performanţa sistemului de asistenţă la frânare, a declarat un purtător de cuvant al BMW. Continental, care plănuieşte o listare a diviziei sale auto, a arătat că o componentă electronică este sursa problemelor.

Acţiunile BMW au scăzut cu 9,6%, cea mai mare scădere din martie 2020, în timp ce Continental a pierdut 10% din capitalizarea bursieră.

Pentru Continental această rechamare dă o lovitură puternică companiei deja aflată într-un program de restructurare, disponibilizând 7.000 de oameni din divizia auto, şi anchetată de autorităţile europene pentru fixarea ilegală a preţurilor.

Prezenţa multinaționalei Continental în România este una majoră, aceasta având 20.300 de angajaţi la finalul anului trecut, dintre care, peste o treime sunt ingineri şi operatori în IT. Continental are fabrici şi centre de inovare la Timişoara, Sibiu, Iaşi, precum şi Carei.