Primul submarin cu echipaj mixt se alătură flotei US Navy (Video)

Publicat: 17 sept. 2024, 07:21, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în Internațional , ? cititori
Primul submarin cu echipaj mixt se alătură flotei US Navy (Video)
Foto: whyy.org

Bărbați și femei vor lucra „cot la cot” pentru prima dată, pe un submarin al armatei americane. „Viitorul războiului naval începe aici și este mai inclusiv, mai puternic și mai plin de perspective ca niciodată”, a declarat un purtător de cuvânt al US Navy, într-un videoclip postat pe rețelele sociale.

Marina SUA a scris o nouă pagină de istorie sâmbătă, 14 septembrie, prin punerea în funcțiune a primului său submarin cu echipaj mixt, USS New Jersey, marcând o nouă eră de incluziune în armata SUA. „USS New Jersey (SSN 796) este acum pus în funcțiune și gata de serviciu!”, a anunțat cu mândrie US Navy, într-o postare pe X.

USS New Jersey este „primul submarin complet integrat construit atât pentru marinari bărbați, cât și pentru femei” în istoria de 100 de ani a submarinelor, potrivit videoclipului postat de Marină.

„Este o onoare că suntem primele care am scris această pagină din această poveste specială”, a declarat în videoclip o femeie, care pare a fi membră a Marinei.Este „o dovadă a forței pe care diversitatea o aduce Marinei noastre”, a spus vocea din videoclip.

Bărbați și femei vor opera submarinul „cot la cot” pentru prima dată, „uniți în scop, pricepere și determinare”, se mai spune în videoclip.

 

Modificările de la bordul submarinului au inclus mai multe uși și toalete pentru a instala zone separate de dormit și baie pentru echipajul mixt, scrie revista Stars and Stripes. Alte modificări includ coborârea supapelor superioare și facilitarea rotirii acestora, precum și instalarea de trepte în fața paturilor supraetajate cu trei paturi și a mașinilor de spălat rufe.

Modificările aduse designului navei au fost făcute pentru a se adapta numărului tot mai mare de femei care se alătură Marinei notează Stars and Stripes.

Potrivit publicației, în ultimii cinci ani, Marina a înregistrat o dublare a numărului de ofițeri femei și o triplare a numărului de marinari înrolați în forțele submarine. În prezent, există peste 60.000 de femei înrolate care servesc în Marina SUA, conform Women in the Navy.com.

În luna august, 730 de femei au fost repartizate pe submarine operaționale, subliniază Stars and Stripes.